Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 különleges kalács, amit idén húsvétra muszáj kipróbálnod

Dátum: 2025-04-14 / Írta: Budai István / Látták: /

Húsvét közeledtével nemcsak a sonka és a főtt tojás kerül előtérbe, hanem a friss, illatos kalács is, ami az ünnepi asztal egyik legkedveltebb szereplője. Akár reggelire, akár uzsonnára, akár a vendégek kínálására készítjük, egy jól sikerült kalács mindig mosolyt csal az arcokra. Ebben a válogatásban olyan különleges kalácsrecepteket gyűjtöttünk össze, amelyekkel igazán ünnepivé varázsolhatjuk a húsvéti hangulatot. Találunk köztük sós és édes változatokat, aszalt gyümölcsökkel, fűszervajjal, csíkosan, nyuszis formában – mindegyikben van valami apró csavar, ami miatt különleges.

  • 1. Húsvéti töltött kalács recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 80 ml tej
    • 1,5 dkg friss élesztő
    • 1 kiskanál só
    • 30 dkg finomliszt
    • 100 ml tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • tejszínes torma
    • főtt kolbász
    • főtt sonka
    • főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Kalács aszalványokkal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 200 ml tej
    • 40 g cukor
    • 50 g finomliszt
    • 3,5 g friss élesztő

    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g cukor
    • 20 g vaníliás cukor
    • csipet sót
    • 1 evőkanál citromlé
    • 150 g vaj (puha)
    • 650 g finomliszt

    Töltelék:

    • 100 g vaj (kb, puha)
    • 100 g mazsola (forró vízbe áztatva, majd leszűrve)
    • 100 g kandírozott héj (narancs, citrom és papaya vegyesen de lehet csak az egyik is)
    • 100 g aszalt vörösáfonya (másmilyen aszalvány is jó)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Leveles kalács recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 300 g finomliszt
    • 30 g cukor
    • 5 g só
    • 30 g vaj (olvasztott)
    • 15 g friss élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g tej

    Továbbá:

    • 125 g vaj
    • kevés tej

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Mini görög joghurtos kalács recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 teáskanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál olaj
    • 1,5 dkg friss élesztő
    • 15 dkg görög joghurt
    • kb 0,5 dl víz

    Tetejére:

    • egész mák vagy dekor só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Fahéjas fátyol kalács recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 3 bögre liszt (bögre = 2,5 dl)
    • 1 bögre 2,8%-os tej
    • 1 csomag szárított élesztő
    • 1 púpos evőkanál cukor
    • 5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk só

    Töltelék:

    • 7 dkg vaj
    • 0,5 bögre cukor
    • 2 csapott teáskanál őrölt fahéj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Csíkos és zebra kalács recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 2 dl joghurt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott margarin
    • 1 csipet só
    • 10 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Kakaós részhez:

    • 3 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
    • 4 evőkanál víz

    A kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Nyuszi kalács recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Aszalt gyümölcsös fonott kalács recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 65 dkg búza finomliszt
    • 220 ml langyos tej
    • 20 g friss élesztő
    • 55 g puha vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 70 g méz
    • 1 tk só

    Töltelék:

    • 15-20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
    • 2,5 dl víz

    Tetejére:

    • egy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá