Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat

Dátum: 2025-04-07 / Írta: Budai István / Látták: /

Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mégis ellenállhatatlan süteményre, ami feldobja a napunkat. Ebbe a válogatásba olyan édességeket gyűjtöttünk össze, amelyek nem igényelnek különleges hozzávalókat vagy sok időt, mégis fantasztikus ízélményt nyújtanak.

  • Találsz köztük sütés nélküli finomságot, klasszikus krémeseket és puha piskótát is – van, ami gyümölcsös, van, ami túrós, és persze nem maradhat ki a mákos sem. Ha szeretnél valami gyorsan elkészíthető, mégis különleges édességgel kedveskedni magadnak vagy a családnak, ezek közül bármelyik jó választás lesz.

    1. Grízes-mákos piskóta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 bögre finomliszt (a bögre 250 ml)
    • 1 bögre búzadara (a bögre 250 ml)
    • 1 bögre cukor (a bögre 250 ml)
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 185 g vaj
    • 200 g tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 2 dl tej
    • 20 dkg darált mák
    • 14 dkg finomliszt
    • 1 citrom héja
    • csipet só

    Citromos máz:

    • 2 bögre porcukor (a bögre 250 ml)
    • 2 evőkanál citromlé
    • 3 evőkanál forró víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Dunahullám szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Grízes szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 25 dkg vajas keksz (kb)

    Kókuszos réteg:

    • 1 liter tej
    • 150 g cukor
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 180 g búzadara
    • 150 g vaj
    • 120 g kókuszreszelék

    Csokis réteg:

    • 8 dl tej
    • 2 cs csokoládéízű pudingpor
    • 100 g cukor
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 100 g étcsokoládé

    Tetejére:

    • kókuszreszelék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Kókuszos-fehércsokoládés desszert recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 240 g darált keksz
    • 150 ml tej (kb)
    • 35 g kókuszreszelék
    • 75 g mandula (vagy más olajos mag)

    Fehér csokoládés ganache:

    • 50 ml tejszín
    • 150 g fehér csokoládé

    Krém:

    • 250 ml habtejszín
    • kevés kókuszaroma

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Alj nélküli túrós recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 750 g túró
    • 7,5 púpozott evőkanál liszt
    • 9 csapott evőkanál cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva)
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 2 csipet só
    • 850 g tejföl
    • 2 evőkanál zsír
    • 5 evőkanál zsemlemorzsa

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Mákos krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g cukor
    • 200 g finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 160 g darált mák
    • 5 ek víz
    • 5 ek olaj

    Krém:

    • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 600 ml tej
    • 250 g margarin
    • 250 g porcukor
    • 200 ml habtejszín

    Tetejére:

    • 450 ml habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Tonkababos márványos szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál olaj
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 púpos teáskanál sütőpor
    • 2 evőkanál holland kakaópor

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 1 és fél csomag főzős vaníliás pudingpor (60 g)
    • 3 reszelésnyi tonkabab (opcionális)
    • 2 csipet vaníliaőrlemény (vagy vaníliás cukor vagy aroma)
    • 15 dkg vaj
    • 12 dkg porcukor

    Díszítéshez:

    • 1 dl állati tejszín (30%)
    • 1 dl növényi habalap (pl. Hulala)
    • 3 dkg étcsokoládé
    • 1 teáskanál étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Grízes-meggyes desszert recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Meggyes-grízes alap:

    • 2 üveg meggybefőtt
    • 15 evőkanál cukor
    • 18 evőkanál búzadara

    Krém:

    • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 1 liter tej
    • 6 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
    • 250 g vaj

    Tetejére:

    • 350 ml habtejszín

    Fehér csokoládés ganache:

    • 150 g fehér csokoládé
    • 70 ml tejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá