Találsz köztük sütés nélküli finomságot, klasszikus krémeseket és puha piskótát is – van, ami gyümölcsös, van, ami túrós, és persze nem maradhat ki a mákos sem. Ha szeretnél valami gyorsan elkészíthető, mégis különleges édességgel kedveskedni magadnak vagy a családnak, ezek közül bármelyik jó választás lesz.
1. Grízes-mákos piskóta recept
Hozzávalók:
Töltelék:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 20 dkg darált mák
- 14 dkg finomliszt
- 1 citrom héja
- csipet só
Citromos máz:
- 2 bögre porcukor (a bögre 250 ml)
- 2 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál forró víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Dunahullám szelet recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Grízes szelet recept
Hozzávalók:
- 25 dkg vajas keksz (kb)
Kókuszos réteg:
- 1 liter tej
- 150 g cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 180 g búzadara
- 150 g vaj
- 120 g kókuszreszelék
Csokis réteg:
- 8 dl tej
- 2 cs csokoládéízű pudingpor
- 100 g cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 100 g étcsokoládé
Tetejére:
- kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Kókuszos-fehércsokoládés desszert recept
Hozzávalók:
- 240 g darált keksz
- 150 ml tej (kb)
- 35 g kókuszreszelék
- 75 g mandula (vagy más olajos mag)
Fehér csokoládés ganache:
- 50 ml tejszín
- 150 g fehér csokoládé
Krém:
- 250 ml habtejszín
- kevés kókuszaroma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Alj nélküli túrós recept
Hozzávalók:
- 750 g túró
- 7,5 púpozott evőkanál liszt
- 9 csapott evőkanál cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva)
- 3 csomag vaníliás cukor
- 2 csipet só
- 850 g tejföl
- 2 evőkanál zsír
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Mákos krémes recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g cukor
- 200 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 160 g darált mák
- 5 ek víz
- 5 ek olaj
Krém:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 600 ml tej
- 250 g margarin
- 250 g porcukor
- 200 ml habtejszín
Tetejére:
- 450 ml habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Tonkababos márványos szelet recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- 6 evőkanál liszt
- 1 púpos teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál holland kakaópor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 1 és fél csomag főzős vaníliás pudingpor (60 g)
- 3 reszelésnyi tonkabab (opcionális)
- 2 csipet vaníliaőrlemény (vagy vaníliás cukor vagy aroma)
- 15 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
Díszítéshez:
- 1 dl állati tejszín (30%)
- 1 dl növényi habalap (pl. Hulala)
- 3 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Grízes-meggyes desszert recept
Hozzávalók:
Meggyes-grízes alap:
- 2 üveg meggybefőtt
- 15 evőkanál cukor
- 18 evőkanál búzadara
Krém:
- 3 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1 liter tej
- 6 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
- 250 g vaj
Tetejére:
- 350 ml habtejszín
Fehér csokoládés ganache:
- 150 g fehér csokoládé
- 70 ml tejszín