1 . Petrezselymes tócsni
Hozzávalók:
- 5 közepes burgonya
- 1 egész tojás
- petrezselyemzöld (ízlés szerint)
- só, bors ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- liszt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Meleg savanyú tojás
Hozzávalók:
- 4 főtt tojás
- 20 dkg rizs
- 1 üveg gomba konzerv
- 15 dkg tejföl
- 4 evőkanál finomliszt
- 0,5 dl olaj
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db babérlevél
- 2 evőkanál 10 %-os ecet
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Kolbászos tojásos lepény
Hozzávalók:
- 35 dkg kenyérliszt
- 1/2 cs instant élesztő
- 1 ek tejföl
- 1 tk kacsazsír vagy 1 ek olaj
- csipet só
- langyos víz
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Pirított sertésmáj
Hozzávalók:
- 1 kg sertésmáj
- 3 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 1 ek őrölt pirospaprika
- só, bors, majoránna ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Petrezselymes grillfűszeres csirkemáj
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemáj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint grillfűszer
- ízlés szerint bors
- 6-8 szem újburgonya
- 2 ek zsír
- ízlés szerint friss petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Tejfölös virslis tészta
Hozzávalók:
- 3 db baromfivirsli
- 150 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 bőven púpozott ek tejföl
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 dl víz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1-2 ek olívaolaj
- 300 g makaróni tészta
- 1,5 dl víz
- 1 ek étkezési keményítő (vagy liszt)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Krumpli ágyon és szalonnán sült sajtos virsli
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 25 dkg virsli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg sajt
- 450 gramm tejföl
- 1 kk ételízesítő
- 1 tk fagyasztott petrezselyemzöld
- só ízlés
- bors ízlés szerint