1. Almás-hagymás sült krumpli
Hozzávalók:
- 70 dkg krumpli
- 3-4 db alma
- 3 fej lilahagyma
- 2 marék gyöngyhagyma
- só (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- 5-6 ek sertészsír (vagy kacsazsír, libazsír)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Borecetes-hagymás burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 1 kg (új)burgonya
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 1 kiskanál dijoni mustár
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál borecet furmintból/ vagy sima ecet
- só, bors
- 2 dl víz
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Dödölle
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 25-30 dkg liszt ( burgonyától függ, hogy mennyit vesz fel
- annyi víz amennyi pont ellepi burgonyát
- 1 kiskanál só
- 1-2 fej apróra vágott vöröshagyma ( lehet lilahagyma vagy édes hagyma felesben)
- 3 evőkanál libazsír
- 2 evőkanál olvasztott zsír a dödölle forgatásához
- fél kiskanál törött paprika (választható)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Héjában sült töltött krumpli
Hozzávalók:
- 3 közepes burgonya
- egy negyed kelkáposzta ( kb 20-25 dkg)
- egy kis fej hagyma
- egy evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- 2 csipetnyi őrölt kömény
- só, bors
- egy tömlős sajt
- két evőkanál tejföl
- egy evőkanál parmezán
- néhány szár zöld hagyma szár,vagy metélőhagyma
- 2 szelet bacon
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Krumplis-sajtos golyók
Hozzávalók:
- 40 dkg főtt burgonya
- 10 dkg reszelt trappista sajt (aki bírja anyagilag, tehet bele többet is)
- 1 tojás
- provence-i fűszerkeverék
- só, bors, zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Krumplis pite
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli meghámozva, szeletelve
- olaj
- só
- bors
- 2 tojás
- só
- 0,5 dl olaj
- 0,5 l tej
- 20 dkg liszt
- petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Hercegnő burgonya
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 10 dkg margarin
- 1 tk só
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 2 tojássárgája
A recept ide kattintva folytatódik! »»»