A tejfölös párizsis csiga lágy és krémes, míg a sajtos csigák és a duplán sajtos csiga garantáltan elnyeri a sajtimádók tetszését. A bolognai csiga egy izgalmas, húsos változat, amely különleges élményt nyújt. Ha pedig a pizzás ízeket kedveled, akkor a baconos pizzás csiga és a klasszikus pizzás csiga lesz a tökéletes választás számodra.
1. Tejfölös-párizsis csiga recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej
- 20 g friss élesztő
- 1 dl olaj
- 1 púpos tk só
- 1 tojás
Töltelék:
- tejföl
- 20-25 dkg párizsi
- kb 10 dkg sajt
Tetejére:
- 1 db tojás
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Sajtos csigák recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1,5 dl tejföl
- 5 cl olaj
- 2 db tojássárgája
- só ízlés szerint
- 1 tk cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Bolognai csiga recept
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 1 ek kacsazsír vagy 3 ek étolaj
- pici só
- kb 4-4,5 dl langyos víz
Bolognai töltelék:
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált marhahús
- 3 ek étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis üveg szeletelt gomba
- 1 kis sűrített paradicsom (kb 50 g)
- 1/2 ü bolognai szósz
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk morzsolt bazsalikom vagy 6-7 db friss levél apróra vágva
- csipet őrölt bors
- csipet só
- 1 db tojás
- 5 dkg reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Duplán sajtos csiga recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 50 ml étolaj
- 2,5 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 8 dkg reszelt sajt
- 1 púpos teáskanál só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Baconos pizzás csiga recept
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 80 dkg liszt
- 3 dl tej + 1 dl (langyos)
- 2 db tojássárgája
- 10 dkg margarin (olvasztott)
- só (ízlés szerint)
- 4 dkg élesztő
- 1-2 csipet cukor
Töltelék:
- étolaj (kenéshez)
- pizzakrém
- oreganó
- kb. 15 dkg sajt (trapista, gouda … stb.)
- kukoricakonzerv
- 25 dkg bacon (kockázott)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Pizzás csiga recept
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 5 dkg margarin
- 1 bögre tej
- 2 kk só
- ketchup
- 10 dkg sonka
- 1 konzerv kukorica
- 15 dkg trappista sajt
- oregánó