1 . Szürkeharcsa paprikás
Hozzávalók:
- 1 kg szürkeharcsa
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes paprika
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 evőkanál törött paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál 30 %-os főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál finomliszt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Baconbe göngyölt harcsafalatkák
Hozzávalók:
- 1 nagy harcsafilé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- 3 szelet bacon
- kakukkfű
- 1-2 szelet aszalt paradicsom
- 2-3 szelet paprika
- fél citrom
- só, bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Sült harcsafilé kapros-juhtúrós mártással
Hozzávalók:
- 2 szelet afrikai harcsafilé
- zöld fűszeres vaj
- sült hal fűszerkeverék
- 1 kocka juhtúró (125g)
- 1 kis doboz főzőtejszín
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, turbolya, kapor
- trikolor paprika apróra vágva
- kevés vaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Színes harcsaszelet
Hozzávalók:
- egy nagy szelet harcsafilé
- két marék spenót
- 5-6 szelet aszalt paradicsom (olívaolajban tárolt)
- 6 db mozzarella golyó
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 1 evőkanál olívaolaj
- só,bors
- egy gerezd fokhagyma
- fél citrom
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Harcsapörkölt laska gombával
Hozzávalók:
- 1 kg afrikai harcsafilé
- 80 dkg laska gomba
- 2 vöröshagyma
- 1 ek sertészsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 dl száraz vörösbor
- őrölt bors
- só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Harcsapaprikás túrós csuszával
Hozzávalók:
- 40 dkg harcsafilé (kb 4 szelet)
- só
- bors
- pirospaprika
- liszt az elősütéshez és a habaráshoz
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 7 dl tejföl
- 50 dkg túró
- 30 dkg házi kockatészta
- 20 dkg füstölt szalonna
A recept ide kattintva folytatódik! »»»