Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült harcsafilé kapros-juhtúrós mártással recept

Sült harcsafilé kapros-juhtúrós mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 szelet afrikai harcsafilé
    • zöld fűszeres vaj
    • sült hal fűszerkeverék

    A mártáshoz:

    • 1 kocka juhtúró (125g)
    • 1 kis doboz főzőtejszín
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • só, bors, turbolya, kapor
    • trikolor paprika apróra vágva
    • kevés vaj

    Elkészítése:

    A halakat megmosom, nagyobb darabokra vágom és megszárítom. Megszórom a fűszerkeverékkel. (nem mindig ragaszkodom a kész fűszerkeverékekhez, de a halas nagyon finom, így gyakran használom). Legalább 10 percig hagyom még állni, addig a fűszerek szépen beépülnek a húsba. :)

    Serpenyőben a vajat felhevítem. Készülhet sima vajjal is, de én szeretem a grill vajakat, lehet többfélét is vásárolni. A halakat minden oldalukon néhány percig sütöm. Egy jénai tálat veszek amibe átteszem a húsokat, és a visszamaradt zsiradékkal meglocsolom. Mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 180 fokon nagyjából 10-15 percig még sütöm.

    a mártás elkészítése: Egy serpenyőben vajat hevítek, megdinsztelem a préselt fokhagymát, majd hozzáadom a juhtúrót. Kézi habverő segítségével simára keverem. Hozzáöntöm a tejszínt és fűszerezem. A sóval csínján bánjunk, mert a juhtúró ízében amúgy is igen intenzív. Néhány percig kell csak főzni, amíg a tejszín besűrűsödik. Mehet bele a kapor és az apróra vágott paprika (elhagyható) is. Még forrón tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá