1. Mustáros csirkefalatok zöldborsóval recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkecomb filé
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek liszt
- 1 ek vaj
- 3 ek olívaolaj
- 5 szál újhagyma fehér része
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 dl húsalaplé
- 2 ek mézes mustár
- 60 dkg frissen kifejtett borsó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek krémsajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Zabpelyhes – sajtos zöldborsófasírt recept
Hozzávalók:
- fél kg zöldborsó ( lehet mélyhűtott is )
- 2 dl zabpehely
- 15 dkg félkemény sajt
- 1 db tojás
- 1 vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika,
- ételízesítő
- őrölt koriander
- petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Spenótos, zöldborsós, paradicsomos csirke recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 30 dkg spenót
- 40 dkg zöldborsó
- 30 dkg hámozott paradicsom (apróra vágva)
- 1 csokor bazsalikom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek. olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Mentás zöldborsó krémleves recept
Hozzávalók:
- 60 dkg zsenge zöldborsó
- egy nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 6 dl zöldségleves alaplé
- 10 szál menta
- 3 ek citromlé
- 3 ek tejszín vagy tejföl
- só ízlés szerint
- egy szelet pirítós felszeletelve
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Zöldborsós aprópecsenye recept
Hozzávalók:
- 40 dkg sertés lapocka
- 30 dkg zöldborsó
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis kanál őrölt pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- kevés majoránna, és petrezselyem zöld
- 2 dl leves alaplé
- 1 kanál olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Zöldborsós brassói recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb sertés szűzpecsenye
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 40 dkg zöldborsó
- 2 ek olívaolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Sajtos zöldborsós karfiol recept
Hozzávalók:
- 1 szép fej karfiol
- 3 maréknyi zöldborsó
- 4 db tojás
- 15 dkg reszelt lm pannónia sajt (aki nem laktóz érzékeny, használjon füstölt sajtot!)
- só, bors
- 4-5 vékony szeletke vaj + egy kevés a jénai kikenéséhez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Zöldborsós csirkemell recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 darab vöröshagyma
- 1 darab paprika
- 1 darab paradicsom
- 1 kis kanál pirospaprika
- só
- csipet bors
- 50 dkg mirelit borsó
- 1 dl olaj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 kanál liszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Zöldborsós sertésragu recept
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéshús (lehet comb, karaj, nálam most tarja)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek tyúkzsír
- 1 nagy paradicsom
- 2 ek házi darált pirospaprika
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 15 dkg zöldborsó
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Zöldborsós-baconös csirkecomb bulgurral recept
Hozzávalók:
- 2 csirkecomb
- 15 dkg bacon
- 3-4 újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg zöldborsó
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- kakukkfű
- majoránna
- 2 db zöldségleves kocka
- 2,5 dl víz
- ízlés szerinti mennyiségű bulgur, enyhén sós vízben kifőzve