1. Csészés vegyes gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 3 csésze cseresznye (csésze=2,5 dl)
- 1 csésze köszméte
- 2 csésze eper
- 1 nagy csipet só
- 2/3 csésze cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl Meggle főzőtejszín (20%-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik!
2. Görög gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 1 l 100 %-os narancslé
- ½ l Meggle főzőtejszín
- 2 cs vaniliás cukor
- 1 db citrom leve
- 2-3 ek cukor
- 2 ek rum
- gyümölcsök
A recept ide kattintva folytatódik!
3. Alma-eper leves
Hozzávalók:
- 4 közepes alma
- 25 dkg eper
- 1 csipet só
- 2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
- 2 dl Meggle főzőtejszín (20%-os)
- 0,5 tasak eperízesítésű pudingpor
- 1 tasak vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik!
4. Fahéjas meggyleves
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 1 nagy csipet só
- 4 ek cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 dl Meggle főzőtejszín (20%-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik!
5. Klasszikus gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 1 kg vegyes gyümölcs
- fahéj
- szegfűszeg
- cukor
- 3 dl tejföl
- 1 ek étkezési keményítő