Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas meggyleves recept

Fahéjas meggyleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:

    • 50 dkg meggy
    • 1 nagy csipet só
    • 4 ek cukor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 5 db szegfűszeg
    • 1 ek vaníliás pudingpor
    • 2 dl Meggle Főzőkrém (15%) (20%-os)
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A gyümölcsöt alaposan, több léről átmossuk, ha van zöld része, szár és levél, eltávolítjuk. Feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy.

    Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat.

    A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük. Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot és 2-3 perc után elzárjuk.

    Tipp:

    Idényen kívül befőtt gyümölcsből is készíthető. Nyáron jól behűtve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek