Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

11 omlós és szaftos gyümölcsös hús karácsonyra

Dátum: 2024-12-11 / Írta: Budai István / Látták: /

A karácsonyi asztal különlegességeit idén gyümölcsös húsételekkel gazdagíthatjuk, amelyek omlósak, szaftosak és tele vannak ünnepi ízekkel. Összegyűjtöttünk 11 bevált receptet, amelyek mindegyikét kipróbáltuk, hogy biztosan tökéletesen sikerüljenek. A narancsos-almás zsebes karajtól az áfonyás pulyka roládig minden étel egyedi és izgalmas ízkombinációt kínál. Ezekkel az ételekkel garantáltan lenyűgözhetjük vendégeinket és szeretteinket. Fedezzük fel együtt az ünnepi húsételek gyümölcsös varázsát!




  • A karácsony nemcsak az édességekről és süteményekről szól, hanem a főételekről is, amelyek az ünnepi vacsora fénypontját jelentik. Ha idén valami különlegessel szeretnénk meglepni a családot, a gyümölcsös húsételek tökéletes választást nyújtanak. Ezek az ételek a klasszikus ízeket modern csavarral gazdagítják, hiszen a gyümölcsök természetes édessége és savassága tökéletesen kiegészíti a hús szaftosságát és omlósságát. Az összeállított válogatásban 11 különleges recept kapott helyet, amelyeket mind kipróbáltunk, hogy garantáltan a legjobbat nyújthassuk az ünnepi asztalon.

    A válogatásban szereplő ételek változatosak és minden ízléshez illenek. A narancsos-almás zsebes karaj friss gyümölcsökkel és fűszerekkel varázsol ünnepi hangulatot, míg az aszalt szilvás hústekercs vagy a vörösáfonyás-sajtos karajtekercs gazdag ízvilága a hagyományos ízeket hozza közelebb a modern konyhához. A gesztenyés pulykarolád áfonyamártással egyszerre elegáns és otthonos, míg a mézes-narancsos csirkecomb vagy a csirkekuglóf aszalt áfonyával izgalmas alternatívát kínál a szárnyas ételek kedvelőinek.

    Ezek az ételek nemcsak ízükben, hanem elkészítésükben is különlegesek. A receptjeink mind kipróbáltak, és a tesztelés során figyeltünk arra, hogy a hús tökéletesen omlós maradjon, a gyümölcsös kiegészítők pedig harmonikusan egészítsék ki az összhatást. Nem számít, hogy nagy családi vacsorát vagy szűkebb körű ünneplést tervezünk, ezek a receptek minden alkalomra illenek, és garantáltan megállják a helyüket a legkülönlegesebb ünnepi asztalon is.

    A gyümölcsök édeskés-savanykás ízei nemcsak az ételeket teszik emlékezetessé, hanem az ünnepi hangulatot is fokozzák. Egy jól elkészített gyümölcsös húsétel nemcsak látványos, de az ízlelőbimbókat is elkényezteti. Próbáljuk ki ezeket a recepteket, és fedezzük fel, hogyan találkozik a hagyomány az újdonsággal, hogy a karácsonyi asztal igazán különleges legyen!

    1. Narancsos-almás zsebes karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg karaj (egyben, csont nélkül)
    • lilahagyma
    • alma
    • narancslekvár
    • 1 narancs
    • bors
    • szárított kakukkfű

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Aszalt szilvás hústekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 5 szelet karaj
    • aszalt szilva
    • sertés fűszersó
    • 5 szelet bacon
    • olaj
    • 1 bögre húsleves alaplé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Karajtekercs vörösáfonyával és füstölt sajttal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • kb 1,5 kg karaj egyben
    • 25 dkg aszalt vörösáfonya
    • 25 dkg füstölt sajt
    • 5 dl vörösbor
    • só, bors, sertés fűszer ízlés szerint

    Mártáshoz:

    • 1 dl tejszín
    • 1 tk étkezési keményítő

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Almás sertésszelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet sertéstarja
    • bors
    • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
    • 2 evőkanál olaj
    • 120 ml száraz fehérbor
    • 2 evőkanál vaj
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 darab alma

    Szósz:

    • 500 ml csirkealaplé
    • 3 evőkanál kukoricakeményítő
    • 2 evőkanál méz
    • 1 evőkanál balzsamecet
    • 0,5 teáskanál szárított kakukkfű
    • 0,5 teáskanál szárított oregánó
    • 0,5 teáskanál szárított petrezselyemzöld
    • csipet fahéj
    • csipet szerecsendió
    • 1 evőkanál vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Rozmaringos sertésszűz, forralt borban párolt körtével recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 üveg száraz vörösbor
    • kb 4-5 ek cukor
    • 2 egész fahéjrúd
    • 8 szem szegfűszeg
    • 4 szem szegfűbors
    • fél narancs
    • 2 db csillagánizs
    • 8 kemény körte

    Rozmaringos sertésszűzhöz:

    • 1 sertésszűz kettőbe vágva (kb 70 dkg-1 kg)
    • 1 nagyobb ág rozmaring,
    • durva szemű tengeri só
    • bors
    • 5 dkg vaj
    • kevés olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Aszalt gyümölcsös húsrolád recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg darálthús
    • 15 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
    • 7 dkg dió
    • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
    • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
    • frissen őrölt bors
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 2 dl vörösbor
    • 2 fej vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Gesztenyés pulykarolád áfonyamártással recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 szelet pulykamell (nagy tenyérnyi szeletek)
    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 25 dkg mascarpone
    • 100 g vörösáfonya
    • 30 dkg szeletelt bacon
    • őrölt fehérbors
    • szerecsendió
    • majoránna
    • kakukkfű
    • 0,5 dl fehérbor
    • 5 dkg vaj

    Áfonyamártás:

    • 200 g vörösáfonya
    • 3 dl édes fehérbor
    • 1 dl víz
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • egy darabka fahéj
    • 4-5 szegfűszeg
    • 2 cs vaníliás cukor
    • ízlés szerint cukor
    • 1 púpozott ek étkezési keményítő pici vízzel simára keverve

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Mangóval, mazsolával töltött tekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 0,5 kg szelet sertéscomb
    • 1-2 db mangó
    • 10 dkg mazsola
    • 10 dkg reszelt sajt
    • só, szerecsendió,
    • liszt,  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, prézli a panírozáshoz
    • olaj a sütéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Mézes-narancsos csirkecomb recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6-8 csirkecomb
    • 6 dkg olvasztott vaj
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 teáskanál fokhagymapor
    • 2 narancs
    • 2 evőkanál méz
    • kakukkfű
    • 2-3 ág friss rozmaring

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Csirkekuglóf aszalt áfonyával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
    • 10 dkg sajt
    • 20 dkg bacon
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomó újhagyma
    • 20 dkg aszalt áfonya
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 tk grill fűszerkeverék
    • 2 tk piri-piri fűszerkeverék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Gyümölccsel és sajttal göngyölt pulykamell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 7 nagyobb szelet pulykamellfilé
    • 14 db ujjnyi csík füstölt sajt
    • 14 szem magozott aszalt szilva
    • 7 felezett őszibarack (konzerves)
    • őrölt bors
    • hústű, ill. fogvájó a göngyöléshez

    Panírhoz:

    • 5-6 ek liszt
    • 6 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá