1. Brokkolis csirkemell
Hozzávalók:
- 2 nagy szelet csirkemell filé
- 6-7 darab brokkolirózsa
- fűszerek: só, bors, szerecsendió ízlés szerint, 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 ek tönkölyliszt
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
- 6-8 dkg reszelt trappista sajt
- 2 szelet paradicsom
- csipetnyi szódabikarbóna
- petrezselyemzöld a tálaláshoz
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Rakott kelkáposzta
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta( 1,5 kg körüli)
- 50 dkg darált sertés hús
- 1,5 dl jázmin rizs
- 3,5 dl 12 %-os tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány szelet tévé és kápia paprika
- 3-4 db koktél paradicsom
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Mediterrán töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- 4 sonkás medvesajt
- 8 mini mozzarella golyó
- 1 lila hagyma
- 3-4 szárított paradicsom
- 3-4 szelet friss paradicsom
- bazsalikomlevél ízlés szerint
- grill fűszersó
- só ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl rosé bor
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Mozzarellás karfiol
Hozzávalók:
- 1 kisebb karfiol (500 gramm)
- 2 dl 12%-os tejföl
- 1 dl joghurt
- 1 csomag mini mozzarella
- 3 ek reszelt füstölt, csípős paprikás sajt
- 1 tojás
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 ek olaj
- só ízlés szerint
- 1 csipetnyi citromsó
- 1-2 koktél paradicsom
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Sajtos-zöld fűszeres csirkesült
Hozzávalók:
- egy egész csirkemell filé
- 3 db light Medve sajt
- 2 teáskanál kókuszzsír
- 1 evőkanál olívaolaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Zöldségágyon sült csirke
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb, fél csontos csirkemell
- 4-5 db krumpli
- 2 db alma
- 2 db sárgarépa
- fűszerek: só,bors,őrölt kömény
- zöld fűszerek:kakukkfű,majoránna
- 2 tk mustár
- 2+1 ek olívaolaj
- 1 dl húsleves, vagy zöldségalaplé
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Sajtos gombás pulykaszelet
Hozzávalók:
- 5 szelet pulykamellfilé
- 1 zöldhagyma
- 2 szelet sárga paprika
- néhány karika kápia paprika
- 4 nagy csiperke gomba
- petrezselyemzöld
- 2 szál zöld fokhagymaszár
- só
- bors
- 15 dkg sajt (ementáli, füstölt Karaván, parmezán)
- 2 ek olaj + 1 ek olívaolaj
- 1 tk édes nemes pirospaprika
- 1 púpozott ek rozsliszt
- 1 cl konyak
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Citromos lazac
Hozzávalók:
- 2 lazacfilé
- 3-4 citromkarika
- frissen facsart citromlé
- zöld kapor (vagy szárított)
- 2 diónyi vaj
- 2 ek olívaolaj (vagy napraforgóolaj)
- frissen őrölt bors
- 1-2 koktél paradicsom
- 3-4 szelet paprika
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Csomboros, hagymás csirkemáj
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 1 póréhagyma( ha nincs akkor 2 közepes vöröshagyma, vagy zöldhagyma, abból legalább 4 db)
- 1 paprika
- 4-5 koktél paradicsom,vagy egy közepes nagyságú paradicsom
- só
- bors
- csombor 3-4 csipetnyi (borsikafű)
- 2 cl konyak, vagy ha nincs akkor bor
- 2 evőkanál olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Duplán sajtos csirkemell
Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell filé
- 2 szelet (kb 5 dkg) fetasajt
- 6 szelet mozzarella
- egy csokor kapor
- két evőkanál olívaolaj
- diónyi vaj
- 4 szelet bacon
- fél tasak finomfőzelék alap
- petrezselyemzöld
- lestyán
- 4-5 koktélparadicsom
- só, bors
- 1 dl édes (Tokaji Szamorodni) bor
- 1 zöldhagyma