Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duplán sajtos csirkemell recept

Duplán sajtos csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemell filé
  • 2 szelet (kb 5 dkg) fetasajt
  • 6 szelet mozzarella
  • egy csokor kapor
  • két evőkanál olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 4 szelet bacon
  • fél tasak finomfőzelék alap
  • petrezselyemzöld
  • lestyán
  • 4-5 koktélparadicsom
  • só, bors
  • 1 dl édes (Tokaji Szamorodni) bor
  • 1 zöldhagyma

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, vigyázzunk arra hogy ne lyukadjon ki, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük.

A fetasajtot a villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. A kinyitott csirkemellre halmozzuk és felgöngyöljük, fogpiszkálóval megtűzzük és körbe tekerjük a baconnel. Borssal meghintjük (nem sóztam, mert a feta és a bacon is sós).

A tűzhelyen olajat hevítünk és körbe pirítjuk a csirkemellet, rátesszük a hagymát egészben, majd felengedjük a borral. Fedő alatt 8-10 percig pároljuk. Közben a sütőt előmelegítjük.

Egy tálat (kb 23*15 cm-es méretű) kivajazunk, beletesszük a mirelit zöldségkeveréket és erre ráfektetjük a csirkét, majd ráöntjük a szaftot. Petrezselyemzölddel és lestyánnal ízesítjük, sózzuk. A vajat rámorzsoljuk, a paradicsomkarikákat is rárakjuk. A hús tetejére rakjuk a mozzarella szeleteket, majd lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk kb 10 percre, majd levesszük a fóliát egy kicsit pirítjuk. A sajt szépen ráolvad a csirkére, ami belül nagyon finom puha marad.

Petrezselymes krumplival, a párolt zöldséggel, valamint uborkasalátával kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Ha nem mirelit zöldséggel készült több idő kell a sütéshez!

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá