Virágokkal kevert cukor recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 marék virágszirom
- 15 dkg barnacukor
Elkészítése:
Erre a célra édeskés aromájú virágokat érdemes használni: bodza, akác, levendula, orgona, rózsa, ibolya.
Használjunk tiszta, jól zárható, üveget.
Töltsük egyharmadig cukorral (barna cukor, kristálycukor, ki mit szeret) szórjunk rá egy marék apró virágszirmot, majd ismét egy réteg cukor, megint szirom, végül cukrot a tetejére, de maradjon egy jó centiméteres hely.
Zárjuk le szorosan és rázzuk össze alaposan az üveg tartalmát, majd sötét, hűvös helyen tároljuk. Naponta rázzuk meg, ugyanis tömbbé áll össze a nedvességtartalomtól.
A virágszirmok napokon belül megbarnulnak, de ez az aromáján semmit sem változtat.
Két-három hét múlva már használható, de ha tovább érleljük, még jobb lesz.
Tipp:
Barna cukorból készítem, és nem szoktam finomra őrölni a cukrot. Nagyon különleges ízt kölcsönöz a teának, ezért az elkészült teát szűröm le. Mellesleg ezzel a módszerrel fürdősót is készítek, csak cukor helyett tengeri sót és fűszernövényeket is használok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »