Hozzávalók:
Elkészítése:
Erre a célra édeskés aromájú virágokat érdemes használni: bodza, akác, levendula, orgona, rózsa, ibolya.
Használjunk tiszta, jól zárható, üveget.
Töltsük egyharmadig cukorral (barna cukor, kristálycukor, ki mit szeret) szórjunk rá egy marék apró virágszirmot, majd ismét egy réteg cukor, megint szirom, végül cukrot a tetejére, de maradjon egy jó centiméteres hely.
Zárjuk le szorosan és rázzuk össze alaposan az üveg tartalmát, majd sötét, hűvös helyen tároljuk. Naponta rázzuk meg, ugyanis tömbbé áll össze a nedvességtartalomtól.
A virágszirmok napokon belül megbarnulnak, de ez az aromáján semmit sem változtat.
Két-három hét múlva már használható, de ha tovább érleljük, még jobb lesz.
Barna cukorból készítem, és nem szoktam finomra őrölni a cukrot. Nagyon különleges ízt kölcsönöz a teának, ezért az elkészült teát szűröm le. Mellesleg ezzel a módszerrel fürdősót is készítek, csak cukor helyett tengeri sót és fűszernövényeket is használok.