Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros erdei gyümölcs mártás recept

Vörösboros erdei gyümölcs mártás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    • 1 kg fagyasztott erdei gyümölcs keverék
    • 5 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 rúd vanília )
    • 3 dl száraz vörösbor
    • 1 teáskanál balzsamecet

    Elkészítés

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A gyümölcsöket egy nagyobb sütőtálban egyenletesen elterítjük, majd megszórjuk cukorral. A vanília kivonatot elkeverjük a vörösborban, és a bor felét a gyümölcs alá öntjük.

    A tálat az előmelegített sütőbe tesszük, és 20-25 percig sütjük. Ezután hozzáadjuk a maradék vörösbort, majd alaposan összekeverjük.

    A sütőtálat visszatesszük a sütőbe, és további 1,5-2 órán át sütjük, amíg el nem éri a kívánt állagot. A sütés végén meglocsoljuk a balzsamecettel.

    Tipp

    Ez a sült gyümölcs kiváló vaníliás desszertekhez, túrós krémekhez vagy palacsintához. Sajtok és sült húsokmellé is jól illik. Ha kevésbé édesen szeretnénk, a cukor mennyisége csökkenthető, a savasság pedig egy kevés extra balzsamecettel finomítható.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek