Vörösboros erdei gyümölcs mártás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
- 1 kg fagyasztott erdei gyümölcs keverék
- 5 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 rúd vanília )
- 3 dl száraz vörösbor
- 1 teáskanál balzsamecet
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A gyümölcsöket egy nagyobb sütőtálban egyenletesen elterítjük, majd megszórjuk cukorral. A vanília kivonatot elkeverjük a vörösborban, és a bor felét a gyümölcs alá öntjük.
A tálat az előmelegített sütőbe tesszük, és 20-25 percig sütjük. Ezután hozzáadjuk a maradék vörösbort, majd alaposan összekeverjük.
A sütőtálat visszatesszük a sütőbe, és további 1,5-2 órán át sütjük, amíg el nem éri a kívánt állagot. A sütés végén meglocsoljuk a balzsamecettel.
Tipp
Ez a sült gyümölcs kiváló vaníliás desszertekhez, túrós krémekhez vagy palacsintához. Sajtok és sült húsokmellé is jól illik. Ha kevésbé édesen szeretnénk, a cukor mennyisége csökkenthető, a savasság pedig egy kevés extra balzsamecettel finomítható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









