Vörösboros erdei gyümölcs mártás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

  • 1 kg fagyasztott erdei gyümölcs keverék
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 rúd vanília )
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 1 teáskanál balzsamecet

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A gyümölcsöket egy nagyobb sütőtálban egyenletesen elterítjük, majd megszórjuk cukorral. A vanília kivonatot elkeverjük a vörösborban, és a bor felét a gyümölcs alá öntjük.

A tálat az előmelegített sütőbe tesszük, és 20-25 percig sütjük. Ezután hozzáadjuk a maradék vörösbort, majd alaposan összekeverjük.

A sütőtálat visszatesszük a sütőbe, és további 1,5-2 órán át sütjük, amíg el nem éri a kívánt állagot. A sütés végén meglocsoljuk a balzsamecettel.

Tipp

Ez a sült gyümölcs kiváló vaníliás desszertekhez, túrós krémekhez vagy palacsintához. Sajtok és sült húsokmellé is jól illik. Ha kevésbé édesen szeretnénk, a cukor mennyisége csökkenthető, a savasság pedig egy kevés extra balzsamecettel finomítható.