Hozzávalók
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A gyümölcsöket egy nagyobb sütőtálban egyenletesen elterítjük, majd megszórjuk cukorral. A vanília kivonatot elkeverjük a vörösborban, és a bor felét a gyümölcs alá öntjük.
A tálat az előmelegített sütőbe tesszük, és 20-25 percig sütjük. Ezután hozzáadjuk a maradék vörösbort, majd alaposan összekeverjük.
A sütőtálat visszatesszük a sütőbe, és további 1,5-2 órán át sütjük, amíg el nem éri a kívánt állagot. A sütés végén meglocsoljuk a balzsamecettel.
Ez a sült gyümölcs kiváló vaníliás desszertekhez, túrós krémekhez vagy palacsintához. Sajtok és sült húsokmellé is jól illik. Ha kevésbé édesen szeretnénk, a cukor mennyisége csökkenthető, a savasság pedig egy kevés extra balzsamecettel finomítható.