Szőlős birskörte dzsem recept
Hozzávalók:
- szőlő
- citrom frissen facsart leve
- birskörte
- gyümölcspép kilogrammonként 30 dkg cukor
Elkészítése:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A birskörtét meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
Egy edénybe rakjuk a gyümölcsöket, meglocsoljuk a citrom levével és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Puhára főzzük, majd szitán vagy paradicsompasszírozón áttörjük, minden kg péphez 30 dkg cukrot adunk és ezzel sűrűre főzzük.
Üvegekbe kanalazzuk, lekötjük és száraz dunsztba tesszük.
Tipp:
Birskörte helyett birsalmával is készülhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









