Szőlős birskörte dzsem recept

Hozzávalók:
- szőlő
- citrom frissen facsart leve
- birskörte
- gyümölcspép kilogrammonként 30 dkg cukor
Elkészítése:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A birskörtét meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
Egy edénybe rakjuk a gyümölcsöket, meglocsoljuk a citrom levével és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Puhára főzzük, majd szitán vagy paradicsompasszírozón áttörjük, minden kg péphez 30 dkg cukrot adunk és ezzel sűrűre főzzük.
Üvegekbe kanalazzuk, lekötjük és száraz dunsztba tesszük.
Tipp:
Birskörte helyett birsalmával is készülhet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »