Szőlős birskörte dzsem recept

Hozzávalók:
- szőlő
- citrom frissen facsart leve
- birskörte
- gyümölcspép kilogrammonként 30 dkg cukor
Elkészítése:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A birskörtét meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
Egy edénybe rakjuk a gyümölcsöket, meglocsoljuk a citrom levével és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Puhára főzzük, majd szitán vagy paradicsompasszírozón áttörjük, minden kg péphez 30 dkg cukrot adunk és ezzel sűrűre főzzük.
Üvegekbe kanalazzuk, lekötjük és száraz dunsztba tesszük.
Tipp:
Birskörte helyett birsalmával is készülhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »