Sütőben sült sárgabarack lekvár recept

Hozzávalók:
- 5 kg érett sárgabarack
- 1,5 kg cukor
- 1 ek ecet (elhagyható)
Elkészítése:
A közepes magas peremű tepsimet alaposan elmostam, ne maradjon rajta szennyeződés (lábasban is meg lehet csinálni csak olyan fazekat válasszunk ami bírja hőt,nem műanyag a füle sem stb.). Hagytam megszáradni és vékonyan ecettel körbekentem a belsejét (a lekvárban nem fog érződni az ecet íze).
A barackokat többször átmostam, kimagoztam, a hibás részeket kivágtam belőle.Kézzel összenyomkodtam (úgy szeretjük ha darabosabb), aki szeretné le is turmixolhatja,haját is lehúzhatja, beleöntöttem a tepsibe. Betettem a sütőbe 200 fokra (nekem légkavarásos,elektromos sütőm van) 1,5 órára.
Addig az üvegeket ecetes vízben feltettem kiforralni a tetőkkel együtt, kb. 10 percig,majd csipesszel kiszedtem egy tiszta konyharuhára (vigyázzunk, szabad kézzel ne érjünk ezután az üveg belsejéhez,pereméhez se a kupakok belsejéhez).
Összesen 2 órát volt a sütőben,sűrűn megkevergettem. Az utolsó 30 percben tettem bele a cukrot, itt már csak 150 fokon sütöttem és sűrűn ránéztem, kevergettem a cukor miatt. A lekvárt azonnal a megszáradt üvegekbe mertem, rácsavartam a tetőt és fejre állítottam 10 percre őket. Ezután száraz dunsztba tettem.
Nem szeretjük ha a lekvár nagyon édes,aki szeretné emelheti a cukor adagot.
Hozzá teszem az igazán jó finom,édes sárgabarackhoz nem kell cukor.
Másfajta gyümölcsöt is tettem el ezzel a módszerrel szilvát,meggyet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »