Sütőben sült sárgabarack lekvár recept

Hozzávalók:
- 5 kg érett sárgabarack
- 1,5 kg cukor
- 1 ek ecet (elhagyható)
Elkészítése:
A közepes magas peremű tepsimet alaposan elmostam, ne maradjon rajta szennyeződés (lábasban is meg lehet csinálni csak olyan fazekat válasszunk ami bírja hőt,nem műanyag a füle sem stb.). Hagytam megszáradni és vékonyan ecettel körbekentem a belsejét (a lekvárban nem fog érződni az ecet íze).
A barackokat többször átmostam, kimagoztam, a hibás részeket kivágtam belőle.Kézzel összenyomkodtam (úgy szeretjük ha darabosabb), aki szeretné le is turmixolhatja,haját is lehúzhatja, beleöntöttem a tepsibe. Betettem a sütőbe 200 fokra (nekem légkavarásos,elektromos sütőm van) 1,5 órára.
Addig az üvegeket ecetes vízben feltettem kiforralni a tetőkkel együtt, kb. 10 percig,majd csipesszel kiszedtem egy tiszta konyharuhára (vigyázzunk, szabad kézzel ne érjünk ezután az üveg belsejéhez,pereméhez se a kupakok belsejéhez).
Összesen 2 órát volt a sütőben,sűrűn megkevergettem. Az utolsó 30 percben tettem bele a cukrot, itt már csak 150 fokon sütöttem és sűrűn ránéztem, kevergettem a cukor miatt. A lekvárt azonnal a megszáradt üvegekbe mertem, rácsavartam a tetőt és fejre állítottam 10 percre őket. Ezután száraz dunsztba tettem.
Nem szeretjük ha a lekvár nagyon édes,aki szeretné emelheti a cukor adagot.
Hozzá teszem az igazán jó finom,édes sárgabarackhoz nem kell cukor.
Másfajta gyümölcsöt is tettem el ezzel a módszerrel szilvát,meggyet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »