Svéd uborka télire recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
- 4 kg uborka
- 1 kg vöröshagyma
- 3 dl 20%-os ecet
- 8 dl kristálycukor
- 1 dl só (nem jódozott, befőzési célra)
- 6 dl víz
- 0,5 csomag (kb. 1 evőkanál) mustármag
- 1 kávéskanál nátrium-benzoát (vagy más tartósító)
Elkészítés
Az uborkát alaposan megmossuk, majd vékony karikákra szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és szintén vékonyra vágjuk vagy legyaluljuk. Az a jó, ha mindkét alapanyag szép egyenletes szeletelést kap, így mutatósabb lesz az üvegben.
Egy nagy tálban összekeverjük az uborkát és a hagymát. Közben elkészítjük a levet: egy másik edényben összekeverjük a vizet, ecetet, cukrot, sót, mustármagot és szalicilt. Addig keverjük, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik.
A felöntőlevet ráöntjük az uborkás-hagymás keverékre, majd lefedve legalább 1 órán át pihentetjük. Időnként érdemes átkeverni, hogy a lé mindenhová egyenletesen eljusson.
Közben alaposan elmosunk és csírátlanítunk (pl. forró vízzel átöblítünk vagy sütőben kiszárítunk) annyi befőttesüveget, amennyibe az uborka el fog férni. A pihentetés után az uborkát és hagymát az üvegekbe töltjük, majd felöntjük a fűszeres lével úgy, hogy ellepje az alapanyagokat. Az üvegeket légmentesen lezárjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »