Svéd uborka télire recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
- 4 kg uborka
- 1 kg vöröshagyma
- 3 dl 20%-os ecet
- 8 dl kristálycukor
- 1 dl só (nem jódozott, befőzési célra)
- 6 dl víz
- 0,5 csomag (kb. 1 evőkanál) mustármag
- 1 kávéskanál nátrium-benzoát (vagy más tartósító)
Elkészítés
Az uborkát alaposan megmossuk, majd vékony karikákra szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és szintén vékonyra vágjuk vagy legyaluljuk. Az a jó, ha mindkét alapanyag szép egyenletes szeletelést kap, így mutatósabb lesz az üvegben.
Egy nagy tálban összekeverjük az uborkát és a hagymát. Közben elkészítjük a levet: egy másik edényben összekeverjük a vizet, ecetet, cukrot, sót, mustármagot és szalicilt. Addig keverjük, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik.
A felöntőlevet ráöntjük az uborkás-hagymás keverékre, majd lefedve legalább 1 órán át pihentetjük. Időnként érdemes átkeverni, hogy a lé mindenhová egyenletesen eljusson.
Közben alaposan elmosunk és csírátlanítunk (pl. forró vízzel átöblítünk vagy sütőben kiszárítunk) annyi befőttesüveget, amennyibe az uborka el fog férni. A pihentetés után az uborkát és hagymát az üvegekbe töltjük, majd felöntjük a fűszeres lével úgy, hogy ellepje az alapanyagokat. Az üvegeket légmentesen lezárjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »