Svéd uborka télire recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
- 4 kg uborka
- 1 kg vöröshagyma
- 3 dl 20%-os ecet
- 8 dl kristálycukor
- 1 dl só (nem jódozott, befőzési célra)
- 6 dl víz
- 0,5 csomag (kb. 1 evőkanál) mustármag
- 1 kávéskanál nátrium-benzoát (vagy más tartósító)
Elkészítés
Az uborkát alaposan megmossuk, majd vékony karikákra szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és szintén vékonyra vágjuk vagy legyaluljuk. Az a jó, ha mindkét alapanyag szép egyenletes szeletelést kap, így mutatósabb lesz az üvegben.
Egy nagy tálban összekeverjük az uborkát és a hagymát. Közben elkészítjük a levet: egy másik edényben összekeverjük a vizet, ecetet, cukrot, sót, mustármagot és szalicilt. Addig keverjük, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik.
A felöntőlevet ráöntjük az uborkás-hagymás keverékre, majd lefedve legalább 1 órán át pihentetjük. Időnként érdemes átkeverni, hogy a lé mindenhová egyenletesen eljusson.
Közben alaposan elmosunk és csírátlanítunk (pl. forró vízzel átöblítünk vagy sütőben kiszárítunk) annyi befőttesüveget, amennyibe az uborka el fog férni. A pihentetés után az uborkát és hagymát az üvegekbe töltjük, majd felöntjük a fűszeres lével úgy, hogy ellepje az alapanyagokat. Az üvegeket légmentesen lezárjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










