Őszibarackbefőtt recept

Hozzávalók:
- 1,5 l víz
- 1 kg kristálycukor
- őszibarack (elfelejtettük megmérni, hogy mennyi lett meghámozva és kimagozva)
Elkészítése:
Az őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk és kimagozzuk, valamint felszeletelhetjük kockákra.
Ezalatt egy nagy edényben feltesszük a vizet a cukorral főni. Mikor forr, belerakjuk a barackokat és forráspontig vagy míg puha nem lesz, főzzük.
Forrón üvegekbe merjük, amelyet előzőleg forró vízben elmostunk, fertőtlenítettünk.
Egy napig száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, vagyis mennek a paplan, párnák alá.
Tipp:
Ez a mennyiség 10 üveghez elegendő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »