Őszibarackbefőtt recept

Hozzávalók:
- 1,5 l víz
- 1 kg kristálycukor
- őszibarack (elfelejtettük megmérni, hogy mennyi lett meghámozva és kimagozva)
Elkészítése:
Az őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk és kimagozzuk, valamint felszeletelhetjük kockákra.
Ezalatt egy nagy edényben feltesszük a vizet a cukorral főni. Mikor forr, belerakjuk a barackokat és forráspontig vagy míg puha nem lesz, főzzük.
Forrón üvegekbe merjük, amelyet előzőleg forró vízben elmostunk, fertőtlenítettünk.
Egy napig száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, vagyis mennek a paplan, párnák alá.
Tipp:
Ez a mennyiség 10 üveghez elegendő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »