Narancsos sárgarépadzsem recept

Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 50 dkg kristálycukor
- 2 citrom
- 1 rúd vanília
- 1 fiola narancsaroma
Elkészítése:
A répákat megmossuk, megtisztítjuk. Egyforma, kb fél cm vastag karikákra vágjuk.
Edénybe tesszük, hozzáadjuk a darabokra tört vaníliarudat és a citrom lereszelt, sárga héját. Ráöntünk 2 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a répa megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük.
Közben a cukrot 2 dl vízzel és a citromok kicsavart levével felforraljuk, majd a párolt sárgarépát levével együtt beleforgatjuk. Ezután belekeverjük a narancsaromát és azonnal, tűzforrón üvegekbe töltjük.
Rögtön lekötjük és 24 órán keresztül száraz dunsztban hagyjuk.
Tipp:
Gasztró ajándéknak készült, de olcsón akár télen is beszerezhető a sárgarépa, így a nem kimondottam lekvárfőző évszakokban is elkészíthetjük!
Nagyon finomak ezzel a nem mindennapi ízvilággal a karácsonyi zserbó, a palacsinta is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »