Narancsos sárgarépadzsem recept

Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 50 dkg kristálycukor
- 2 citrom
- 1 rúd vanília
- 1 fiola narancsaroma
Elkészítése:
A répákat megmossuk, megtisztítjuk. Egyforma, kb fél cm vastag karikákra vágjuk.
Edénybe tesszük, hozzáadjuk a darabokra tört vaníliarudat és a citrom lereszelt, sárga héját. Ráöntünk 2 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a répa megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük.
Közben a cukrot 2 dl vízzel és a citromok kicsavart levével felforraljuk, majd a párolt sárgarépát levével együtt beleforgatjuk. Ezután belekeverjük a narancsaromát és azonnal, tűzforrón üvegekbe töltjük.
Rögtön lekötjük és 24 órán keresztül száraz dunsztban hagyjuk.
Tipp:
Gasztró ajándéknak készült, de olcsón akár télen is beszerezhető a sárgarépa, így a nem kimondottam lekvárfőző évszakokban is elkészíthetjük!
Nagyon finomak ezzel a nem mindennapi ízvilággal a karácsonyi zserbó, a palacsinta is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »