Medvehagyma pesto recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 100 g medvehagyma
- 35 g fenyőmag (pirított)
- 70 g reszelt parmezán
- 1 teáskanál só
- feketebors (őrölt)
- 100 ml extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát mossuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra (még a szárát is).
Tegyük késes aprítóba a medvehagymát, a pirított fenyőmagot, a parmezánt, sót és borsot. Pépesítsük az egészet 1-2 perc alatt. Adjuk hozzá az olajat is és azzal is indítsuk el a gépet 1-2 percre.
Szedjük a pestot egy kisebb üvegbe és a tetekére öntsünk kevés olajat, így nem fog bebarnulni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.