Medvehagyma pesto

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 100 g medvehagyma
  • 35 g fenyőmag (pirított)
  • 70 g reszelt parmezán
  • 1 teáskanál só
  • feketebors (őrölt)
  • 100 ml extra szűz olívaolaj

Elkészítése:

A hagymát mossuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra (még a szárát is).

Tegyük késes aprítóba a medvehagymát, a pirított fenyőmagot, a parmezánt, sót és borsot. Pépesítsük az egészet 1-2 perc alatt. Adjuk hozzá az olajat is és azzal is indítsuk el a gépet 1-2 percre.

Szedjük a pestot egy kisebb üvegbe és a tetekére öntsünk kevés olajat, így nem fog bebarnulni.