Kovászos uborka (a legfinomabb) recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg uborka (nagyobb)
- 2 szál kapor
- 25 dkg rozskenyér
- 2 ek só (1 liter vízhez)
Elkészítése:
Az uborkákat jól megmossuk.
Tisztára mosott üveg aljára kaprot teszünk. Levágjuk az uborkák két végét, majd feléig mindkét oldalról bevágjuk. Üvegbe rakjuk. Tetejére is teszünk kaprot.
Literenként 2 lapos ek sóval vizet forralunk.
Egy jókora barna kenyér sarkával lezárjuk a zöldségünket. A forró vizet ráöntjük az uborkára.
Napfényre tesszük és akkor jó, mikor elveszti zöldes színét és sárgásba megy át. Ez kb 4-5 nap.
Egészségetekre!
Tipp:
Mikor öntjük a forró vizet az uborkára, érdemes egy kés pengéjét alá tenni,így biztosan nem reped meg az üveg!!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.