Kovászos uborka (a legfinomabb) recept

Hozzávalók:
- 1 kg uborka (nagyobb)
- 2 szál kapor
- 25 dkg rozskenyér
- 2 ek só (1 liter vízhez)
Elkészítése:
Az uborkákat jól megmossuk.
Tisztára mosott üveg aljára kaprot teszünk. Levágjuk az uborkák két végét, majd feléig mindkét oldalról bevágjuk. Üvegbe rakjuk. Tetejére is teszünk kaprot.
Literenként 2 lapos ek sóval vizet forralunk.
Egy jókora barna kenyér sarkával lezárjuk a zöldségünket. A forró vizet ráöntjük az uborkára.
Napfényre tesszük és akkor jó, mikor elveszti zöldes színét és sárgásba megy át. Ez kb 4-5 nap.
Egészségetekre!
Tipp:
Mikor öntjük a forró vizet az uborkára, érdemes egy kés pengéjét alá tenni,így biztosan nem reped meg az üveg!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »