Kovászos uborka (a legfinomabb) recept

Hozzávalók:
- 1 kg uborka (nagyobb)
- 2 szál kapor
- 25 dkg rozskenyér
- 2 ek só (1 liter vízhez)
Elkészítése:
Az uborkákat jól megmossuk.
Tisztára mosott üveg aljára kaprot teszünk. Levágjuk az uborkák két végét, majd feléig mindkét oldalról bevágjuk. Üvegbe rakjuk. Tetejére is teszünk kaprot.
Literenként 2 lapos ek sóval vizet forralunk.
Egy jókora barna kenyér sarkával lezárjuk a zöldségünket. A forró vizet ráöntjük az uborkára.
Napfényre tesszük és akkor jó, mikor elveszti zöldes színét és sárgásba megy át. Ez kb 4-5 nap.
Egészségetekre!
Tipp:
Mikor öntjük a forró vizet az uborkára, érdemes egy kés pengéjét alá tenni,így biztosan nem reped meg az üveg!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »