Körtebefőtt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- körte
- cukor vagy más édesítő
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A körtéket meghámozzuk, majd negyedeljük és a magházukat kivágjuk. Citromos vízbe tesszük (így nem barnul meg), majd elrendezzük az üvegekben és cukrot vagy édesítőt adunk hozzá, majd felöntjük vízzel.
Befőzőautomatába tesszük és 90 fokon 30 percig dunsztoljuk. Ha nincs ilyen gépünk, akkor egy nagyobb edénybe tesszük az üvegekeket. Felöntjük az edényt vízzel az üvegekt 3/4-ed részéig, majd kidunsztoljuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »