Kakukkfüves savanyított karfiol recept

Hozzávalók:
(3 db 7 dl-es üveghez)
- 2 kis fej karfiol
- 1 l víz
- 1,5 ek kristálycukor
- 1,5 ek só
- 1 ek szemes bors
- 1 ek fekete mustármag
- 5 babérlevél
- 3,5 dl 10 %-os ecet
Díszítéshez:
- 12 szál friss kakukkfű
- 12 gerezd fokhagyma
- 15 apró erős paprika
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, megmosom és papírtörlőre teszem.
A fokhagymát megpucolom, majd a paprikával és a kakukkfű ágakkal alaposan megmosom és ezt is papírtörlőre helyezem.
Az üvegeket és a fedőket egy nagy lábosban, lobogó vízben kifőzöm, majd elosztom bennük a karfiolt, a paprikát, a kakukkfüvet és a fokhagymát.
A vizet, az ecetet, a sót, a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a mustármagot felfőzöm, majd az így elkészült levet egy merőkanál segítségével a már ízlésesen megtöltött üvegere szedem, rácsavarom a kupakot és száraz dunsztban kihűtöm majd ezt követően a kamra polcaira teszem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »