Kakukkfüves savanyított karfiol recept

Hozzávalók:
(3 db 7 dl-es üveghez)
- 2 kis fej karfiol
- 1 l víz
- 1,5 ek kristálycukor
- 1,5 ek só
- 1 ek szemes bors
- 1 ek fekete mustármag
- 5 babérlevél
- 3,5 dl 10 %-os ecet
Díszítéshez:
- 12 szál friss kakukkfű
- 12 gerezd fokhagyma
- 15 apró erős paprika
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, megmosom és papírtörlőre teszem.
A fokhagymát megpucolom, majd a paprikával és a kakukkfű ágakkal alaposan megmosom és ezt is papírtörlőre helyezem.
Az üvegeket és a fedőket egy nagy lábosban, lobogó vízben kifőzöm, majd elosztom bennük a karfiolt, a paprikát, a kakukkfüvet és a fokhagymát.
A vizet, az ecetet, a sót, a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a mustármagot felfőzöm, majd az így elkészült levet egy merőkanál segítségével a már ízlésesen megtöltött üvegere szedem, rácsavarom a kupakot és száraz dunsztban kihűtöm majd ezt követően a kamra polcaira teszem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »