Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors uborka recept

Gyors uborka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 liter folyadékhoz:
    • 10 dkg cukor
    • 1 liter víz
    • 1 ek só
    • 75 ml 20%-os ecet
    • 1 csomag kapor
    • 1 fej hagyma
    • üvegenként 1-1 chili vagy más erős paprika
    • egész bors
    • mustármag
    • babér levél
    • torma
    • 1-1,5 kg uborka

    Elkészítése:

    A vízhez adjuk hozzá az ecetet, cukrot, sót, kaprot, babérlevelet majd az egészet forraljuk fel. Eközben az uborkákat tisztítsuk meg, vágjuk le a végeit és negyedeljük.

    Tiszta üvegek aljára tegyünk néhány karika hagymát, szórjuk meg néhány szem fekete borssal, mustármaggal. Ezután döntsük meg az üveget és szorosan egymás mellé helyezzük bele az uborkákat. A tetejére tegyünk újabb hagymakarikákat, illetve 1 kis darab chili paprikát. Amikor a víz felforrt, szűrőn keresztül merjük át az üvegekbe a folyadékot.

    A tetejét tekerjük rá, majd hagyjuk állni 1 napot. Másnap öntsük le az üvegekből a folyadékot ugyanabba a lábasba, amelyikben főztük, majd még egyszer forraljuk fel és újra öntsük az üvegekbe. Tetejére szórjunk némi nátrium benzoátot és tekerjük rá szorosan a fedelét. Ha az üveg már nem forró, tegyük a hűtőbe, néhány óra múlva már fogyasztható is.

    Eltartani nagyjából 2 hétig lehet, de annyit úgysem bír ki, mert már előtte elfogy.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá