Gyors uborka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyors uborka

Hozzávalók:

  • 1 liter folyadékhoz:
  • 10 dkg cukor
  • 1 liter víz
  • 1 ek só
  • 75 ml 20%-os ecet
  • 1 csomag kapor
  • 1 fej hagyma
  • üvegenként 1-1 chili vagy más erős paprika
  • egész bors
  • mustármag
  • babér levél
  • torma
  • 1-1,5 kg uborka

Elkészítése:

A vízhez adjuk hozzá az ecetet, cukrot, sót, kaprot, babérlevelet majd az egészet forraljuk fel. Eközben az uborkákat tisztítsuk meg, vágjuk le a végeit és negyedeljük.

Tiszta üvegek aljára tegyünk néhány karika hagymát, szórjuk meg néhány szem fekete borssal, mustármaggal. Ezután döntsük meg az üveget és szorosan egymás mellé helyezzük bele az uborkákat. A tetejére tegyünk újabb hagymakarikákat, illetve 1 kis darab chili paprikát. Amikor a víz felforrt, szűrőn keresztül merjük át az üvegekbe a folyadékot.

A tetejét tekerjük rá, majd hagyjuk állni 1 napot. Másnap öntsük le az üvegekből a folyadékot ugyanabba a lábasba, amelyikben főztük, majd még egyszer forraljuk fel és újra öntsük az üvegekbe. Tetejére szórjunk némi nátrium benzoátot és tekerjük rá szorosan a fedelét. Ha az üveg már nem forró, tegyük a hűtőbe, néhány óra múlva már fogyasztható is.

Eltartani nagyjából 2 hétig lehet, de annyit úgysem bír ki, mert már előtte elfogy.