Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Garam masala házilag recept

Garam masala házilag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 ek koriander
    • 1 ek római kömény
    • 1 ek fekete bors
    • 5 db egész fekete kardamom
    • 1 ek szegfűszeg
    • 1 ek szegfűbors
    • 1 rúd fahéj
    • 4 babérlevél
    • 1 ek őrölt gyömbér

    Elkészítése:

    A gyömbér kivételével az összes többi hozzávalót egy serpenyőben, szárazon megpirítjuk. A fahéj rudat kisebb darabokra törjük, a babérleveleket összetépkedjük. Ügyelünk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.

    Miután kihűlt, kiszedjük a kardamomból az apró magokat és a többi fűszerhez keverjük. Mozsárban vagy kávédarálóval finomra őröljük. Hozzákeverjük az őrölt gyömbért.

    Jól záródó üvegben, sötét, száraz helyen hónapokig eltartható.

    Tipp:

    A garam masala indiai eredetű fűszerkeverék. Nevének jelentésével ellentétben, ami csípős keveréket jelent, nem mindig jellemzi a csípősség, mivel a felhasznált fűszerek és azok aránya családonként, területenként változó. Ráadásul az alapkeverék kiegészülhet kókuszdióval, cayenneborssal, kurkumával, szezámmaggal, fokhagymával és még sok minden mással is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá