Garam masala házilag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 ek koriander
  • 1 ek római kömény
  • 1 ek fekete bors
  • 5 db egész fekete kardamom
  • 1 ek szegfűszeg
  • 1 ek szegfűbors
  • 1 rúd fahéj
  • 4 babérlevél
  • 1 ek őrölt gyömbér

Elkészítése:

A gyömbér kivételével az összes többi hozzávalót egy serpenyőben, szárazon megpirítjuk. A fahéj rudat kisebb darabokra törjük, a babérleveleket összetépkedjük. Ügyelünk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.

Miután kihűlt, kiszedjük a kardamomból az apró magokat és a többi fűszerhez keverjük. Mozsárban vagy kávédarálóval finomra őröljük. Hozzákeverjük az őrölt gyömbért.

Jól záródó üvegben, sötét, száraz helyen hónapokig eltartható.

Tipp:

A garam masala indiai eredetű fűszerkeverék. Nevének jelentésével ellentétben, ami csípős keveréket jelent, nem mindig jellemzi a csípősség, mivel a felhasznált fűszerek és azok aránya családonként, területenként változó. Ráadásul az alapkeverék kiegészülhet kókuszdióval, cayenneborssal, kurkumával, szezámmaggal, fokhagymával és még sok minden mással is.