Fahéjas körtelekvár recept

Hozzávalók:
- 3 kg körte
- 50 dkg cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 citrom leve
- 3 csomag dzsemfix
Elkészítése:
A megmosott körtéket meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk és apróbb darabokra vágjuk.
Turmixgépben pépesítjük, majd egy edénybe öntjük. Belekeverjük a dzsemfixet, majd feltesszük főni.
10 perc forrás után hozzáadjuk a cukorral elkevert fahéjat is, végül a kifacsart citrom levét.
További 10 percig forraljuk, végül üvegekbe töltjük. 5-10 percig fejjel lefelé fordítjuk a megtöltött üvegeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »