Fahéjas körtelekvár recept

Hozzávalók:
- 3 kg körte
- 50 dkg cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 citrom leve
- 3 csomag dzsemfix
Elkészítése:
A megmosott körtéket meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk és apróbb darabokra vágjuk.
Turmixgépben pépesítjük, majd egy edénybe öntjük. Belekeverjük a dzsemfixet, majd feltesszük főni.
10 perc forrás után hozzáadjuk a cukorral elkevert fahéjat is, végül a kifacsart citrom levét.
További 10 percig forraljuk, végül üvegekbe töltjük. 5-10 percig fejjel lefelé fordítjuk a megtöltött üvegeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »