Fahéjas körtelekvár recept
Hozzávalók:
- 3 kg körte
- 50 dkg cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 citrom leve
- 3 csomag dzsemfix
Elkészítése:
A megmosott körtéket meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk és apróbb darabokra vágjuk.
Turmixgépben pépesítjük, majd egy edénybe öntjük. Belekeverjük a dzsemfixet, majd feltesszük főni.
10 perc forrás után hozzáadjuk a cukorral elkevert fahéjat is, végül a kifacsart citrom levét.
További 10 percig forraljuk, végül üvegekbe töltjük. 5-10 percig fejjel lefelé fordítjuk a megtöltött üvegeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










