Ecetes szilva recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 2 kg szilva
- 40 dkg cukor
- 1/2 dl 10 %-os ecet
- 1 l víz
- ízlés szerint egész szegfűszeg és fahéj
Elkészítése:
A vizet felforraljuk a cukorral, az ecettel, a fűszerekkel és beledobjuk a megmosott szilvát, dee csak egy pillanatra és már szedjük ki szűrővel.
A szilvát tiszta üvegekbe rakjuk. Ismét felforraljuk a levet és a szilvára merjük.
Lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.
Ha kihűlt mehet a helyére. Finom húsok mellé, de kompótnak is fogyasztható.
Tipp:
Ez a lé 2 kg szilvához elég és 4 üveg lesz belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.