Ecetes szilva recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg szilva
- 40 dkg cukor
- 1/2 dl 10 %-os ecet
- 1 l víz
- ízlés szerint egész szegfűszeg és fahéj
Elkészítése:
A vizet felforraljuk a cukorral, az ecettel, a fűszerekkel és beledobjuk a megmosott szilvát, dee csak egy pillanatra és már szedjük ki szűrővel.
A szilvát tiszta üvegekbe rakjuk. Ismét felforraljuk a levet és a szilvára merjük.
Lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.
Ha kihűlt mehet a helyére. Finom húsok mellé, de kompótnak is fogyasztható.
Tipp:
Ez a lé 2 kg szilvához elég és 4 üveg lesz belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »