Ecetes szilva recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg szilva
- 40 dkg cukor
- 1/2 dl 10 %-os ecet
- 1 l víz
- ízlés szerint egész szegfűszeg és fahéj
Elkészítése:
A vizet felforraljuk a cukorral, az ecettel, a fűszerekkel és beledobjuk a megmosott szilvát, dee csak egy pillanatra és már szedjük ki szűrővel.
A szilvát tiszta üvegekbe rakjuk. Ismét felforraljuk a levet és a szilvára merjük.
Lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.
Ha kihűlt mehet a helyére. Finom húsok mellé, de kompótnak is fogyasztható.
Tipp:
Ez a lé 2 kg szilvához elég és 4 üveg lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »