Ecetes szilva recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kg szilva
- 40 dkg cukor
- 1/2 dl 10 %-os ecet
- 1 l víz
- ízlés szerint egész szegfűszeg és fahéj
Elkészítése:
A vizet felforraljuk a cukorral, az ecettel, a fűszerekkel és beledobjuk a megmosott szilvát, dee csak egy pillanatra és már szedjük ki szűrővel.
A szilvát tiszta üvegekbe rakjuk. Ismét felforraljuk a levet és a szilvára merjük.
Lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.
Ha kihűlt mehet a helyére. Finom húsok mellé, de kompótnak is fogyasztható.
Tipp:
Ez a lé 2 kg szilvához elég és 4 üveg lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









