Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csalamédé recept

Csalamédé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg só
    • 40 dkg cukor
    • 3 dl 20%-os ecet
    • 1 teáskanál borkénpor
    • 1 teáskanál borkősav
    • 2 kg paprika
    • 2 kg káposzta
    • 1 kg zöld paradicsom
    • 1 kg hagyma, vagy uborka

    Elkészítése:

    A hozzávalókat vékonyra felszeleteljük, egy nagy edénybe beletesszük. Rászórjuk a sót, cukrot, a borként és a borkősavat. Végül az ecetet adjuk hozzá. Jól összekeverjük. Tiszta ruhával letakarjuk és állni hagyjuk 1-2 napig, közben párszor megkeverjük.

    Tisztára mosott és kiszárított üvegekbe tesszük,lenyomkodjuk, majd azzal a lével amit engedett feltöltjük és légmentesen lezárjuk.

    Tipp:

    A hozzávalókat tetszés szerint válogathatod össze, a lényeg, hogy 6 kg legyen.
    Kb. 9 üveggel lesz belőle 7,5 dl-es. Amit lefotóztam az egy fél adag.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá