Csalamédé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csalamédé

Hozzávalók:

  • 20 dkg só
  • 40 dkg cukor
  • 3 dl 20%-os ecet
  • 1 teáskanál borkénpor
  • 1 teáskanál borkősav
  • 2 kg paprika
  • 2 kg káposzta
  • 1 kg zöld paradicsom
  • 1 kg hagyma, vagy uborka

Elkészítése:

A hozzávalókat vékonyra felszeleteljük, egy nagy edénybe beletesszük. Rászórjuk a sót, cukrot, a borként és a borkősavat. Végül az ecetet adjuk hozzá. Jól összekeverjük. Tiszta ruhával letakarjuk és állni hagyjuk 1-2 napig, közben párszor megkeverjük.

Tisztára mosott és kiszárított üvegekbe tesszük,lenyomkodjuk, majd azzal a lével amit engedett feltöltjük és légmentesen lezárjuk.

Tipp:

A hozzávalókat tetszés szerint válogathatod össze, a lényeg, hogy 6 kg legyen.
Kb. 9 üveggel lesz belőle 7,5 dl-es. Amit lefotóztam az egy fél adag.