Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csalamádé recept

Csalamádé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg káposzta
    • 1 kg uborka
    • 1 kg sárgarépa
    • 1 kg hagyma
    • 1 kg zöld paradicsom
    • 1 kg sárga húsú paprika
    • fél kg cukor
    • 3 dl 10 %-os ecet
    • 12 dkg só
    • 2 kk nátrium benzoát

    Elkészítése:

    A káposztát, paradicsomot, paprikát vékony szeletekre vágjuk, az uborkát legyaluljuk. A hagymát szintén vékony szeletekre vágjuk, a répát lereszeljük (de lehet gyalulni is).

    Ezeket összekeverjük. Fél kg cukrot 3 dl 10 %-os ecettel, a sóval és a nátrium benzoáttal összekeverjük, 7 dl forralt, majd lehűtött vizet hozzáadunk.

    Ezt ráöntjük a zöldségekre, egy napig gyakran kevergetjük, üvegbe töltjük, dunsztolni nem kell. Üvegbe töltéskor kevés borsot lehet hozzáadni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá