Csalamádé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta
  • 1 kg uborka
  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kg hagyma
  • 1 kg zöld paradicsom
  • 1 kg sárga húsú paprika
  • fél kg cukor
  • 3 dl 10 %-os ecet
  • 12 dkg só
  • 2 kk nátrium benzoát

Elkészítése:

A káposztát, paradicsomot, paprikát vékony szeletekre vágjuk, az uborkát legyaluljuk. A hagymát szintén vékony szeletekre vágjuk, a répát lereszeljük (de lehet gyalulni is).

Ezeket összekeverjük. Fél kg cukrot 3 dl 10 %-os ecettel, a sóval és a nátrium benzoáttal összekeverjük, 7 dl forralt, majd lehűtött vizet hozzáadunk.

Ezt ráöntjük a zöldségekre, egy napig gyakran kevergetjük, üvegbe töltjük, dunsztolni nem kell. Üvegbe töltéskor kevés borsot lehet hozzáadni.