1. Mogyorós keksz recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tésztához:
- 300 g finomliszt
- 50 g mogyoró (finomra őrölve, vagy más olajos mag)
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- tojás
Töltelékhez:
- mogyorókrém
Díszítéshez:
- 200 g étcsokoládé
- 1 teáskanál olaj
- ízlés szerint aprított magvak és dekorcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Omlós mákos dunna recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 7,5 dkg porcukor
- tojássárgája
- csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 12,5 dkg darált mák
- 3 dkg kristálycukor
- 75 ml tej
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál méz
A hempergetéshez
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Hókiflicskék recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1 dkg élesztő
- 2 kk cukor
- 20 dkg zsír
- 2-2,5 dl tejföl
- csipet só
Továbbá:
- szilvalekvár
- vaníliás porcukor (a forgatáshoz)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Citromkrémes linzer recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Linzerhez:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- tojássárgája
- csipet só
- 2 evőkanál egész mák
Citromkrémhez:
- 90 g kockázott vaj
- 80 g cukor
- 150 ml facsart citromlé (kb 3 nagy citromnyi, de kóstoljunk az adagolásnál)
- 3 citrom héja
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek étkezési keményítő
- csipet só
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Omlós lekváros teasütemény recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g vaj
- 150 g porcukor
- csipet só
- tojás
- 420 g finomliszt
- 150 g kukoricakeményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- vanília aroma
- 140 ml olaj
Töltéshez:
- lekvár (nálunk málna)
Tetejére:
- olvasztott étcsokoládé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Szarvas süti recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál tejföl (kb)
- 12 g sütőpor
- tojássárgája
A töltelékhez:
- 5 evőkanál baracklekvár
- 15 dkg darált dió
A kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A díszítéshez:
- cukorszemek
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Gesztenyés holdacskák recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 kávéskanál sütőpor
- 15 dkg vaj
- tojássárgája
- 15 dkg cukrozott gesztenyemassza
- 1 evőkanál rumaroma
- néhány evőkanál tej (szükség esetén)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Gesztenyés-meggyes linzer recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg puha vaj
- 25 dkg porcukor
- tojás
Töltelék:
- 15 dkg gesztenyemassza
- mascarpone (kb 2 evőkanál)
- rumaroma
- meggylekvár
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Szilvalekvárral töltött mézes puszedli recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
A tésztához
- 450 g búzaliszt
- 350 g tönkölybúzaliszt
- 120 g cukor
- 3 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 250 g méz
- tojás
- 4 evőkanál víz
- 6 evőkanál étolaj
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csapott mokkáskanál só
- 16 g vaníliás cukor
Töltelék
- 300 g szilvalekvár (sűrű )
Bevonat
- 200 g étcsokoládé
- 6 evőkanál étolaj
- dekor cukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Hóember kekszek recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
Tésztához:
- 150 g liszt
- tojássárgája
- 125 g vaj (teavaj, puha, de még hűvös)
- 1 evőkanál 18%-os tejszín
Habhoz:
-
1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (M-es méret) - 100 g porcukor
Töltéshez és díszítéshez:
- lekvár ízlés szerint
- kókuszreszelék a forgatáshoz
- csokoládé vagy ételfesték filc a dekoráláshoz
Recept ide kattintva folytatódik »»»
11. Mogyorós-nutellás csók recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
Tészta:
- 140 g finomliszt
- 30 g kakaópor
- 100 g cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 120 g hideg vaj
- tojássárgája
- 1 evőkanál tej
Bevonáshoz és töltéshez:
-
1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 150 g mogyoró krokant
- Nutella vagy más mogyorókrém
Recept ide kattintva folytatódik »»»
12. Sós karamellás keksz recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tésztához:
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 280 g finomliszt
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- tojás
Karamellhez:
- 80 g cukor
- 120 ml tejszín
- só (ízlés szerint)
Díszítéshez:
- fehér csokoládé













