Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet

Dátum: 2025-12-16 / Írta: / Látták: /

A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok is megteremtik. Egy tál finom, házi készítésű teasütemény vagy omlós keksz a vendégvárás egyik legszebb gesztusa, és a családi ünneplés is sokkal meghittebb lesz tőle. Legyen szó klasszikus hókifliről, citromkrémes linzerről vagy mogyorós csokikról, ezek a kis sütemények mindenkit mosolyra fakasztanak. Az ízek között találunk diós, gesztenyés, lekváros és mézes variációkat is, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Válogass a legjobb receptek közül, és varázsolj igazi karácsonyi hangulatot a sütis tálra!

  • 1. Mogyorós keksz recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 300 g finomliszt
    • 50 g mogyoró (finomra őrölve, vagy más olajos mag)
    • 200 g vaj
    • 100 g porcukor
    • tojás

    Töltelékhez:

    • mogyorókrém

    Díszítéshez:

    • 200 g étcsokoládé
    • 1 teáskanál olaj
    • ízlés szerint aprított magvak és dekorcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Omlós mákos dunna recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
    • 7,5 dkg porcukor
    • tojássárgája
    • csipet só
    • 1 db citrom reszelt héja
    A töltelékhez:
    • 12,5 dkg darált mák
    • 3 dkg kristálycukor
    • 75 ml tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 evőkanál méz

    A hempergetéshez

    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Hókiflicskék recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 20 dkg rétesliszt
    • 1 dkg élesztő
    • 2 kk cukor
    • 20 dkg zsír
    • 2-2,5 dl tejföl
    • csipet só

    Továbbá:

    • szilvalekvár
    • vaníliás porcukor (a forgatáshoz)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Citromkrémes linzer recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Linzerhez:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • tojássárgája
    • csipet só
    • 2 evőkanál egész mák

    Citromkrémhez:

    • 90 g kockázott vaj
    • 80 g cukor
    • 150 ml facsart citromlé (kb 3 nagy citromnyi, de kóstoljunk az adagolásnál)
    • 3 citrom héja
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek étkezési keményítő
    • csipet só

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Omlós lekváros teasütemény recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 250 g vaj
    • 150 g porcukor
    • csipet só
    • tojás
    • 420 g finomliszt
    • 150 g kukoricakeményítő
    • 1 teáskanál sütőpor
    • vanília aroma
    • 140 ml olaj

    Töltéshez:

    • lekvár (nálunk málna)

    Tetejére:

    • olvasztott étcsokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Szarvas süti recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 3 evőkanál tejföl (kb)
    • 12 g sütőpor
    • tojássárgája

    A töltelékhez:

    • 5 evőkanál baracklekvár
    • 15 dkg darált dió

    A kenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A díszítéshez:

    • cukorszemek

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Gesztenyés holdacskák recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 15 dkg vaj
    • tojássárgája
    • 15 dkg cukrozott gesztenyemassza
    • 1 evőkanál rumaroma
    • néhány evőkanál tej (szükség esetén)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Gesztenyés-meggyes linzer recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg puha vaj
    • 25 dkg porcukor
    • tojás

    Töltelék:

    • 15 dkg gesztenyemassza
    • mascarpone (kb 2 evőkanál)
    • rumaroma
    • meggylekvár

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Szilvalekvárral töltött mézes puszedli recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók

    A tésztához

    • 450 g búzaliszt
    • 350 g tönkölybúzaliszt
    • 120 g cukor
    • 3 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
    • 250 g méz
    • tojás
    • 4 evőkanál víz
    • 6 evőkanál étolaj
    • 2 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 csapott mokkáskanál só
    • 16 g vaníliás cukor

    Töltelék

    • 300 g szilvalekvár (sűrű )

    Bevonat

    • 200 g étcsokoládé
    • 6 evőkanál étolaj
    • dekor cukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Hóember kekszek recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók

    Tésztához:

    • 150 g liszt
    • tojássárgája
    • 125 g vaj (teavaj, puha, de még hűvös)
    • 1 evőkanál 18%-os tejszín

    Habhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (M-es méret)
    • 100 g porcukor

    Töltéshez és díszítéshez:

    • lekvár ízlés szerint
    • kókuszreszelék a forgatáshoz
    • csokoládé vagy ételfesték filc a dekoráláshoz

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    11. Mogyorós-nutellás csók recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók

    Tészta:

    • 140 g finomliszt
    • 30 g kakaópor
    • 100 g cukor
    • 1 zacskó vaníliás cukor
    • 120 g hideg vaj
    • tojássárgája
    • 1 evőkanál tej

    Bevonáshoz és töltéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 150 g mogyoró krokant
    • Nutella vagy más mogyorókrém

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    12. Sós karamellás keksz recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 200 g vaj
    • 100 g porcukor
    • 280 g finomliszt
    • 30 g cukrozatlan kakaópor
    • tojás

    Karamellhez:

    • 80 g cukor
    • 120 ml tejszín
    • só (ízlés szerint)

    Díszítéshez:

    • fehér csokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá