Ha gyors, finom és biztos sikerű ebédet keresel, a csirkés ételekkel egyszerűen nem lehet mellényúlni. Könnyen beszerezhető alapanyag, pillanatok alatt elkészül, és ezernyi módon variálható – pont ezért lett a hétköznapi főzések igazi megmentője. Összegyűjtöttünk tíz csirkés receptet, amelyek között találsz szaftos, tepsis, krémes és fűszeres változatokat is, így akár minden nap más ízvilágot csempészhetsz az asztalra. Ezek az ételek nemcsak gyorsak és kiadósak, hanem családi kedvenccé is válhatnak, mert egyszerre háziasak és ízletesek.
A sajtos-tejfölös és a baconös rakott csirkemell igazi klasszikus, amit mindig jólesik elkészíteni, míg a mézes-mustáros csirke és a kapribogyós-citromos változat könnyedebb, friss ízeket hoz. Ha kicsit különlegesebb fogásra vágysz, próbáld ki a fehérboros-zöldbabos csirketokányt vagy a csirke Stroganoffot. A mexikói csirkeragu és a zöldséges tepsis csirkecomb a hétköznapokat is feldobja, a tejfölös-mustáros gombás csirkemell pedig pillanatok alatt elkészül. Ezek az ételek nem igényelnek különleges hozzávalókat, mégis minden alkalommal olyan lesz az ebéd, mintha ünnepre főztél volna.
1. Sajtos-tejfölös rakott csirkemell recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell
- 1 paradicsom
- 3 közepes, nyers krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 150–200 g reszelt sajt
- 6 evőkanál tejföl (kb. 1 kisebb doboz)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Mexikói csirkeragu recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 konzerv vörösbab
- 1 1 konzerv kukorica
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál római kömény
- 0,5 teáskanál oregano
- 1 teáskanál chilipor
- 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
- olívaolaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Fehérboros-zöldbabos csirketokány recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50-60 dkg csirkecombfilé
- 30 dkg mirelit zöldbab
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín (30 %-os)
- 1 tk étkezési keményítő
- 2 dl fehérbor (félszáraz)
- 1 tk őrölt pirospaprika
- só, bors, majoránna
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Szaftos csirkemell kukoricás rizzsel recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 nagyobb kaliforniai paprika
- 3 közepes paradicsom
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 25 dkg friss csiperkegomba
- 1 mókkás kanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 25 dkg rizs
- fél doboz konzerv kukorica
- víz
- só
- olaj
- csipet vegeta
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Csirke stroganoff recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 30 dkg csiperke
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg kenyérszalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl napraforgó olaj
- 2 ek mustár
- 3 dl tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Mézes mustáros csirke recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
- kevés zsiradék
- 1 kisebb fej hagyma
- 500 g csirkemell
- só
- bors
- 1-2 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál mustár
- 2 evőkanál Worchester-szósz
- 400 ml tejszín
- 50 g vaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Tejfölös-mustáros csirkemell gombával recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg gomba (friss vagy konzerv)
- 2 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál mustár
- friss petrezselyemzöld
- só
- bors
- kevés olaj a pirításhoz
- 1–2 evőkanál víz (pároláshoz)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Sajtos-baconös rakott csirkemell recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg reszelt sajt
- 25 dkg bacon szalonna
- tojás
- liszt a panírozáshoz
- só, bors, fokhagymapor vagy egyéb fűszerek ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Zöldséges-tepsis csirkecomb recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 6 csirke alsócomb
- 3 fej vöröshagyma
- 4 szilvaparadicsom
- 1 szál zellerszár
- 1 TV paprika
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- 4 ek olívaolaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Kapribogyós-citromos csirke recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 3 darab fél csirkemellfilé
- só
- bors
- finomliszt
- olaj
- 3 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 citrom
- 60 ml citromlé
- 250 ml csirkehúsleves alaplé
- 2 evőkanál kapribogyó lecsepegtetve
- 2 evőkanál petrezselyemzöld











