Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!

Dátum: 2025-10-13 / Írta: Budai István / Látták: /

A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhatatlanul gyümölcsös! Ez a válogatás tele van különleges ötletekkel: eperrel, túróhabbal, vaníliakrémmel, kakaós alappal vagy akár fűszeres birsalmával készült változatokkal. Mindegyik más és más, de egy közös bennük: látványosak, könnyedek és garantáltan elvarázsolnak.

  • 1. Pavlova vaníliakrémmel és gyümölccsel recept

    Hozzávalók:

    • tojásfehérje (nagy)
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 ek kukoricakeményítő (púpozott)
    • 1/2 tk ecet (10%-os)
    • csipet só

    Mascarponés-vaníliakrém hozzávalói:

    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 tk vaníliaaroma
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • tojássárgája
    • 2 dl tej

    Díszítéshez ízlés szerint mandarin, kiwi, gránátalma, és csokoládé.

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Epres pavlova recept

    Hozzávalók:

    Habcsóktortához:

    • tojás fehérje
    • 10 ek cukor
    • 1 vaníliás cukor vagy 2-3 csepp vaníliaaroma
    • 1 kk ecet
    • 1 kk citromlé
    • 1 ek étkezési keményítő

    Krémhez:

    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 2 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 10 dkg vaj
    • sok-sok eper

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Pavlova torta eperrel recept

    Hozzávalók:

    • tojásfehérje
    • 30 dkg cukor
    • 1 ek ecet
    • 1,5 ek kukoricakeményítő
    • 1 csipet só
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A töltelékhez:

    • 3 dl habtejszín
    • 0,5 kg eper
    • 1 ek porcukor
    • habfixáló szükség szerint

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Habos, gyümölcsös pavlova recept

    Hozzávalók:

    • tojásfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 1 teáskanál vaníliás cukor
    • 1 teáskanál citromlé
    • 1 teáskanál étkezési keményítő

    A díszítéshez:

    • 25 dkg gyümölcs
    • 40 dkg habtejszín
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 teáskanál vaníliás cukor
    • 2 evőkanál cukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Túróhabos pavlova recept

    Hozzávalók:

    Habhoz:

    • tojásfehérje
    • 35 dkg porcukor (ahány  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukor)
    • tojáshoz fél teáskanál ecetet számoljunk)

    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1/2 cs sütőpor

    Túróhabhoz:

    • tojás sárgája
    • 125 g philadelphia krémsajt vagy mascarpone
    • 1 dl tej
    • 30 dkg túró
    • 1 rúd vanília közepe
    • 15 dkg cukor
    • 3 dl tejszín

    Tetejére:

    • málna vagy egyéb más, savanykás, gyümölcs

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Pavlova fűszeres birsalmával recept

    Hozzávalók:

    Pavlovához:

    • tojásfehérje (nagy)
    • 25 dkg porcukor
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1/2 tk ecet (10%-os)
    • csipet só

    Fűszeres birsalmához:

    • 1 kg birsalma
    • 3-4 ek kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
    • 1/2 citrom leve
    • víz

    Mascarponés birsalmakrémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 dl cukrászhab
    • az előzőleg pépesített birsalma
    • 5 dkg csokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Kakaós pavlova recept

    Hozzávalók:

    • tojásfehérje
    • csipet só
    • 250 g cukor
    • 100 g őrölt mandula
    • 1 tk ecet
    • 1,5 ek holland kakaópor
    • 1 csapott ek étkezési keményítő

    Tetejére:

    • 5 dl habtejszín
    • mirelit erdei gyümölcs
    • kevés cukor
    • étcsokoládé
    • szeletelt mandula

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Vaníliás pavlova tortácskák recept

    Hozzávalók:

    • 3 tojásfehérje
    • 150 g cukor
    • 1 ek keményítő
    • 1 tk fehér balzsamecet/borecet/ecet (10%)
    • 2 ek víz
    • csipet só
    • 1 pohár (200 gr) tejszín
    • 1 rúd vanília
    • 2 marék fekete ribizli
    • 2 marék piros ribizli

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá