Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod

Dátum: 2025-09-16 / Írta: / Látták: /

Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús, fahéj, vanília — almás finomságokban sosem lehet csalódni. Ez a sorozat olyan desszerteket tartalmaz, amikkel azonnal őszi hangulatba kerülhetsz: almás légyező‑kalács, morzsás pite, finom túrós sütemény almaföldi ízekkel és karamellával. Könnyebb falatoktól egészen a gazdag, pudingos változatokig mindenféle édességet találsz benne — tökéletes desszert kávéhoz, vacsorához vagy csak úgy, ha egy kis kényeztetésre vágysz. Próbáld ki mindet, és élvezd az alma sokszínűségét!

  • 1. Mennyei almás recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • kb 60 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • csipet só
    • tojás
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaniliás cukor
    • 2 dl joghurt
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • 10 dkg cukor
    • fahéj ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Habos almás recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    A tésztához:

    • tojás
    • 80 g cukor
    • 60 ml olaj
    • 60 ml hideg víz
    • 150 g liszt
    • 1 mk sütőpor

    Almás részhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 50 g cukor
    • 500 ml jó minőségű almalé (vagy jó minőségű alma tea, illetve fehérbor)
    • 3 közepes méretű, savanykás alma

    A tetejére:

    • 500 ml habtejszín
    • őrölt fahéj
    • 1 cs habfixáló

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Almatócsni recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 kg alma
    • kb 30 dkg liszt, fele teljes kiőrlésű, fele sima búzaliszt (BL55)
    • tojás
    • 2 ek cukor
    • 1 csom. vanillincukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 0,5 csomag mazsola
    • 1 csipet só

    A kisütéshez:

    • 2 dl olaj

    Szóráshoz:

    • 2 ek fahéjas porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Almás legyezőkalács recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 3 dkg cukor
    • 2,5 dkg élesztő (friss)
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 6 dkg vaj
    • 1,5 dl tej
    • tojás (közepes)
    • nagy csipet só

    Töltelék hozzávalói:

    • 2 db alma
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 tk őrölt fahéj
    • 6 dkg olvasztott vaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Pudingos-mazsolás almáspite torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • csipetnyi só
    • 5 ek cukor
    • 1 vaníliáscukor
    • 20 dkg vaj
    • tojás
    • 1 ek tejföl
    • reszelt citromhéj(elhagyható)

    Töltelék:

    • 1.5-2 kg alma
    • cukor
    • őrölt fahéj
    • mazsola

    Pudinghoz:

    • 2-3 ek cukor
    • 2 ek liszt
    • 1 vaníliáscukor
    • víz szükség szerint

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Almás-fahéjas túrós sütemény recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 50 dkg túró
    • tojás
    • 140 g tejföl
    • 16 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 14 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • ízlés szerint mazsola
    • 4-5 db alma
    • 1-2 kk fahéj
    • ízlés szerint porcukor a tálaláshoz

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Osztrák almás rétes recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 dkg vaj
    • csipet só
    • 1 dl víz
    • 1 evőkanál margarin
    • tojás
    • 25 dkg finomliszt

    Töltelék:

    • 5 dkg zsemlemorzsa
    • 8 dkg mandula
    • citromlé
    • 6 dkg kristálycukor
    • 2 evőkanál vaj
    • 1 kg alma
    • őrölt fahéj

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Reszelt almás krémes recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 20*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 350 g finomliszt
    • 1,5 teáskanál sütőpor
    • egy csipet só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 70 g cukor
    • 200 g margarin vagy vaj
    • tojás

    Krém:

    • 750 ml tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 g cukor
    • 50 g étkezési keményítő
    • 80 g margarin vagy vaj

    Almás réteg:

    • 1,5 kg megmosott, meghámozott és reszelt alma
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál fahéj
    • 1 ek vaj

    Tetejére:

    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Alma palacsintabundában recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 3 nagyobb alma
    • 2 púpos ek liszt a forgatáshoz
    • kb. 1,5 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • tojás
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 1 púpos ek cukor
    • 10 dkg liszt
    • 1 dl tej

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Almafelfújt recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 2 alma
    • 2 szikkadt zsemle
    • tojás
    • 3-4 ek porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 5 dkg mazsola
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 3 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    11. Morzsás almás pite recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 7 dkg barna cukor
    • tojás (nagy)
    • csipet só

    Almás réteg hozzávalói:

    • 5-6 db édes alma
    • 1 citrom leve
    • 3 dkg barna cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1/2 tk őrölt szerecsendió

    Hozzávalók a morzsához:

    • 10 dkg puha vaj
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg barna cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    12. Alma szalámi recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 25 dkg alma
    • 25 dkg porcukor
    • 3 dkg vaj
    • 5 dkg darált (vagy durvára vágott) dió
    • 5 dkg mazsola
    • 1 púpos evőkanál kakaó

    Továbbá:

    • kristálycukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá