Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almafelfújt recept

Almafelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 alma
    • 2 szikkadt zsemle
    • 3-4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 ek porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 5 dkg mazsola
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    Az almát hámozzuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vékonyra szeleteljük fel.

    A zsemlét szintén vékonyra szeleteljük fel. A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd rakjuk ki a felszeletelt zsemlével.

    A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a késhegynyi szódabikarbónával. Ezután kb. a felét öntsük rá a zsemleszeletek tetejére, majd rakjuk ki a felszeletelt almával. (Én két sor almát pakoltam rá.)

    Végül a mazsolát szórjuk az alma tetejére, majd öntsük rá, és terítsük el rajta a maradék tojásos-cukros masszát.

    A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd kanalazzuk a tetejére.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten (180 fok) 20-25 perc alatt süssük készre. (Amikor a tetején a hab már kezd szép színt kapni, takarjuk le egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon.)

    A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és felszeletelve kínáljuk.

    A almafelfújt kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 186 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá