Almafelfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almafelfújt

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 2 szikkadt zsemle
  • 3-4 tojás
  • 3-4 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 dkg mazsola
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:

Az almát hámozzuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vékonyra szeleteljük fel.

A zsemlét szintén vékonyra szeleteljük fel. A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd rakjuk ki a felszeletelt zsemlével.

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a késhegynyi szódabikarbónával. Ezután kb. a felét öntsük rá a zsemleszeletek tetejére, majd rakjuk ki a felszeletelt almával. (Én két sor almát pakoltam rá.)

Végül a mazsolát szórjuk az alma tetejére, majd öntsük rá, és terítsük el rajta a maradék tojásos-cukros masszát.

A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd kanalazzuk a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten (180 fok) 20-25 perc alatt süssük készre. (Amikor a tetején a hab már kezd szép színt kapni, takarjuk le egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon.)

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és felszeletelve kínáljuk.