Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta

Dátum: 2025-06-28 / Írta: Budai István / Látták: /

A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte lehetetlen elrontani. Ráadásul a sütőben sült verziók igazi időtakarékos megoldások: egyszerű az előkészítés, és a végeredmény mindenkit levesz a lábáról. Ebben a válogatásban 8 ellenállhatatlan tepsis vagy egytálas csirkecomb receptet hoztunk, amik mellé a köret is együtt készül. A mézes-fokhagymás, a narancsos vagy épp a zöldséges változat is igazi ízbomba. Ha egy szaftos, házias, mégis különleges fogásra vágysz, itt a tökéletes lista!

  • 1. Csirkecombok káposztaágyon recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 6-8 felső csirke felsőcomb
    • kb 1 kg fejeskáposzta
    • 200 g bacon kockázva
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma szeletelve
    • 2 ek mustár
    • 120 ml almaecet
    • 500 ml csirkealaplé
    • 3 ek (barna)cukor
    • 2 darab babérlevél
    • 6 ág kakukkfű
    • olaj
    • só, bors

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Mézes-narancsos csirkecomb recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 6-8 csirkecomb
    • 6 dkg olvasztott vaj
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 teáskanál fokhagymapor
    • 2 narancs
    • 2 evőkanál méz
    • kakukkfű
    • 2-3 ág friss rozmaring

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Csirkecomb vele sült körettel recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 8 egész csirkecomb
    • 1 kg burgonya
    • 1 csomag carbonara alappor
    • 1 nagy tejföl (375 g)
    • 20 dkg sajt
    • sors
    • fokhagyma
    • pár szelet húsos, füstölt szalonna
    • 30*40 cm-es tepsi

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Mézes fokhagymás csirkecomb recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 6-8 csirkecomb
    • 4 ek méz
    • 2 ek chilli szósz (opcionális)
    • 2 ek szójaszósz
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 2 ek almaecet
    • 1 ek olaj
    • 2 ek vaj
    • só, bors

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Gombaragu alatt sült csirkecomb recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 4 közepes burgonya (nálunk volt közte egy maradék édesburgonya is, itt ezt felhasználtuk)
    • 6 kisebb csirke felsőcomb, de lehet alsó is (összesen 70 dkg)
    • 25 dkg gomba szeletelve
    • 1 nagy fej (lila)hagyma
    • 1,5 dl tejszín
    • fél csokor petrezselyemzöld aprítva
    • 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma zúzva
    • olaj
    • fűszerek: só, bors, cayenne bors, fűstölt paprika, vöröshagyma granulátum, őrölt köménymag, grill szárnyas fűszer, de bármi más lehet, amit szeretünk

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Hagymás sült csirkecomb édesburgonyával és almával recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 4 fej vöröshagyma
    • kakukkfű
    • bors
    • 4 db édesburgonya
    • 2 db alma (nem kötelező, nálam most ki is maradt)
    • 4 db csirke alsócomb
    • kevés olívaolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Töltött csirkecomb vele sült zöldségkörettel recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Töltött csirkecombhoz:

    • 5 db csirkecomb
    • 20 dkg gomba (csiperke)
    • 2 db újhagyma
    • kisebb csokor petrezselyemzöld
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 2 tk ételízesítő
    • 1 kk majoránna
    • 1 kk kakukkfű
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 4 ek étolaj

    Zöldségkörethez:

    • 60 dkg krumpli
    • 30 dkg gomba (csiperke)
    • 2 nagyobb sárgarépa
    • 2-3 fej lilahagyma
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 10-12 db zsályalevél (vagy szárított zsálya)
    • 1,5 dl étolaj (vagy pár ek zsír)
    • 1 dl fehérbor (vagy víz)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Zöldséges-tepsis csirkecomb recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 6 csirke alsócomb
    • 3 fej vöröshagyma
    • 4 szilvaparadicsom
    • 1 szál zellerszár
    • 1 TV paprika
    • 1 ág rozmaring
    • bors
    • 4 ek olívaolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá