A csirkemell és a csirkecomb sok háztartásban alap, de nem kell, hogy unalmassá váljon a heti menü. Egy kis kreativitással és néhány jól megválasztott hozzávalóval igazi különlegességek készülhetnek belőlük, még akkor is, ha nincs órákig időnk a konyhában. A mostani válogatásban olyan recepteket találsz, amelyek egyszerre otthonosak és izgalmasak – pont, amire egy sietős hétköznap este vagy egy kényelmes hétvégi ebéd alkalmával szükség van.
A spenóttal és sajtkrémmel töltött csirkemell szaftos és ízekben gazdag, a sajtos-tejfölös rakott változat pedig garantáltan minden asztaltárs kedvence lesz. A kapribogyós-citromos csirke pikáns, frissítő ízvilágot hoz, míg a lombardiai csirkemell mediterrán hangulatot csempész a konyhába. Ha valami különlegesre vágysz, próbáld ki a vajban sült, ananászos verziót, ami egyszerre édes és sós – egy igazi trópusi csavarral. A gombaraguval sült csirkecomb és a zöldséges tepsis változat azoknak kedvez, akik egytálételben gondolkodnak, kevés mosogatnivalóval.
Ezek az ételek nem igényelnek bonyolult technikát, mégis látványosak és elképesztően finomak. Tökéletesek, ha vendégeket vársz, de akkor is, ha egyszerűen csak szeretnél valami mást enni, mint a megszokott. Válassz egy receptet, és dobd fel vele a következő csirkés ebédet!
1. Gombaragu alatt sült csirkecomb recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 4 közepes burgonya (nálunk volt közte egy maradék édesburgonya is, itt ezt felhasználtuk)
- 6 kisebb csirke felsőcomb, de lehet alsó is (összesen 70 dkg)
- 25 dkg gomba szeletelve
- 1 nagy fej (lila)hagyma
- 1,5 dl tejszín
- fél csokor petrezselyemzöld aprítva
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma zúzva
- olaj
- fűszerek: só, bors, cayenne bors, fűstölt paprika, vöröshagyma granulátum, őrölt köménymag, grill szárnyas fűszer, de bármi más lehet, amit szeretünk
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Zöldséges-tepsis csirkecomb recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 6 csirke alsócomb
- 3 fej vöröshagyma
- 4 szilvaparadicsom
- 1 szál zellerszár
- 1 TV paprika
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- 4 ek olívaolaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Spenótos csirke recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús
- 5 dkg olaj
- 2 dl paradicsomlé
- 50 dkg spenót
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél citrom
- 1 kis dobozos tejföl
- 1 kanál liszt
- só
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Spenótos sajtkrémmel töltött csirkemell recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 4 darab csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
- só
- bors
- 12 dkg krémsajt
- 10 gramm parmezán reszelve
- 2 evőkanál majonéz
- 10 dkg friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 teáskanál chilipehely
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Kapribogyós-citromos csirke recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 3 darab fél csirkemellfilé
- só
- bors
- finomliszt
- olaj
- 3 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 citrom
- 60 ml citromlé
- 250 ml csirkehúsleves alaplé
- 2 evőkanál kapribogyó lecsepegtetve
- 2 evőkanál petrezselyemzöld
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Lombardiai csirkemell recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- só
- bors
- kb. 10 dkg finomliszt
- 1,5 teáskanál fokhagymapor
- olaj (a sütéshez)
- 4 evőkanál vaj
- 60 dkg gomba
- 3 dl csirke alaplé
- 1,5 dl Marsala bor
- 20 dkg mozzarella
- 10 dkg parmezán
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Vajban sült ananászos csirkemell recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemellfilé
- 1 doboz ananász konzerv
- 10 dkg trappista sajt reszelve
- só
- őrölt bors ízlés szerint
- 10 dkg vaj
Körethez:
- 1 ek olívaolaj
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 5 dkg mazsola
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Sajtos-tejfölös rakott csirkemell recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell
- 1 paradicsom
- 3 közepes, nyers krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 150–200 g reszelt sajt
- 6 evőkanál tejföl (kb. 1 kisebb doboz)