A klasszikus Cordon Bleu-tól kezdve a gyümölcsös sertéssülteken át a fűszeres hagymaszószos tekercsekig mindenki megtalálhatja a kedvencét. Ha valami igazán különlegeset szeretnénk, próbáljuk ki a vörösáfonyával töltött karajt vagy a gazdagon rakott karajszeleteket. A fehérboros kacsasült és a spenótos sajtkrémmel töltött csirkemell a szárnyasok kedvelőinek is izgalmas választás lehet.
Aki pedig a magyaros ízekre esküszik, annak a labancpecsenye és a kárpáti borzaska biztosan nem okoz csalódást. Ezek az ételek nemcsak a hétköznapi menübe hoznak változatosságot, hanem ünnepi alkalmakra is tökéletesek. Válasszunk kedvünkre, és élvezzük a jól átgondolt fűszerezést, a szaftos húsokat és a harmonikus ízkombinációkat!
1. Almás sertésszelet recept
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéstarja
- só
- bors
- 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 2 evőkanál olaj
- 120 ml száraz fehérbor
- 2 evőkanál vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 darab alma
Szósz:
- 500 ml csirkealaplé
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál balzsamecet
- 0,5 teáskanál szárított kakukkfű
- 0,5 teáskanál szárított oregánó
- 0,5 teáskanál szárított petrezselyemzöld
- csipet fahéj
- csipet szerecsendió
- 1 evőkanál vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Narancsos-almás zsebes karaj recept
Hozzávalók:
- 1 kg karaj (egyben, csont nélkül)
- lilahagyma
- alma
- narancslekvár
- 1 narancs
- só
- bors
- szárított kakukkfű
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Sertéstekercsek hagymaszószban recept
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéstarja (vastag)
- csemege uborka (negyedelve)
- vöröshagyma (szeletelve)
- kolbász (vékonyra csíkozva)
- só
- mustár
- finomliszt
- 1 evőkanál vaj
- 3 evőkanál olaj
Szószhoz:
- só
- bors
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 2 darab babérlevél
- sertés fűszerkeverék
- 3 dl víz
- 2 fej vöröshagyma (nagy)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Fehérboros kacsasült recept
Hozzávalók:
- 1 db pecsenyekacsa
- só
- fél üveg száraz fehérbor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Cordon bleu recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
A töltelékhez:
- 8 szelet gépsonka
- 4 szelet sajt
- 2 ek vágott petrezselyemzöld
A panírhoz:
- 1 db nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 70 ml tej
- ízlés szerint pici só
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 6 dkg körüli liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Spenótos sajtkrémmel töltött csirkemell recept
Hozzávalók:
- 4 darab csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
- só
- bors
- 12 dkg krémsajt
- 10 gramm parmezán reszelve
- 2 evőkanál majonéz
- 10 dkg friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 teáskanál chilipehely
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Karajtekercs vörösáfonyával és füstölt sajttal recept
Hozzávalók:
- kb 1,5 kg karaj egyben
- 25 dkg aszalt vörösáfonya
- 25 dkg füstölt sajt
- 5 dl vörösbor
- só, bors, sertés fűszer ízlés szerint
Mártáshoz:
- 1 dl tejszín
- 1 tk étkezési keményítő
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Karajszeletek gazdagon sütve recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 2 db paradicsom
- 2 db hegyes erős paprika
- 4 fej gomba
- 4 szelet füstölt tarja
- 20 dkg trappista sajt
- 1 szál parasztkolbász
- só
- grill fűszer
- 5 dkg vaj
- őrölt bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Kárpáti borzaska recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 4 dl tej
- 1 fej fokhagyma
- 20 dkg trappista sajt
- 2 dl tejföl
- só
- étolaj
- őrölt fekete bors
- 2 db burgonya
- liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Labancpecsenye recept
Hozzávalók:
- 1 kg karaj szeletelve
- 20 dkg (trappista) sajt
- 10 szelet füstölt sonka
- ízlés szerint só
- 3 evőkanál mustár
- ízlés szerint bors
- 3 evőkanál (teljes kiőrlésű) búzaliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál napraforgó olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Óvári sertésszelet recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 30 dkg gomba
- 4 szelet sonka
- 4 szelet óvári sajt /ha nincs, a trappista is jó/
- só
- grill fűszerkeverék
- őrölt bors
- só
- 10 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Zsebes karaj recept
Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli hosszú karaj
- só
- bors
- magyaros fűszerkeverék
- bacon
- sajtszeletek
- kolbász karikák
- pirospaprika szeletek
- vöröshagyma karikák