A farsangi időszak elmaradhatatlan desszertje a fánk, amely számtalan formában és ízvilágban készülhet. Különleges helyet foglalnak el közöttük a töltött fánkok, amelyek egyetlen falatban rejtenek magukban minden édes örömet. A puha, levegős tészta és a gazdag, krémes töltelék kombinációja ellenállhatatlan párosítás, amit nem lehet megunni.
Ebben a válogatásban 8 különleges töltött fánk receptjét hoztuk el, hogy feldobjuk a farsangi sütögetéseket. Az olasz bomboloni a tökéletes kezdés: lágy, álomszerűen puha tészta és gazdag töltelék teszi igazán különlegessé. Ha valami igazán kifinomult édességre vágyunk, a crème brûlée fánkok egészen új szintre emelik a hagyományos fánkot, hiszen roppanós karamellréteggel koronázzák meg a vaníliás tölteléket.
A klasszikus ízek kedvelői számára a vaníliakrémmel töltött fánk egy igazi időtlen választás, amelyet bármilyen alkalomra elkészíthetünk. Az egészségtudatosabbak sem maradnak ki az élvezetből: a teljes kiőrlésű töltött berlini fánk egyszerre finom és tápláló, így tökéletes kompromisszumot kínál.
A bomboloni álompuha változata is itt van, amely az olasz konyha legjavát hozza el az asztalra. Ha valami különlegesen édeset keresel, a Nutellával töltött fánk garantáltan elnyeri a tetszésedet, hiszen a mogyorókrém és a puha tészta találkozása mindenkit levesz a lábáról.
A túrós-lekváros töltött fánk egy hagyományos, mégis egyedi recept, amely tökéletesen ötvözi a savanykás és édes ízeket. A krémes-habos töltött fánk pedig valódi ünnepi édesség, amelyet különleges alkalmakra is bátran elkészíthetünk.
Ezek a receptek nemcsak a farsangi asztal díszei lehetnek, hanem bármikor elkészíthetjük őket, amikor valami édes kényeztetésre vágyunk. Válaszd ki a kedvencedet, és élvezd a fánkok világának legínycsiklandóbb oldalát!
1. Bomboloni (olasz fánk) recept
Hozzávalók:
- 55 dkg finomliszt
- 8 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg puha vaj
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 g vaníliás cukor
Krém:
- 5 dl tej
- 40 g vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 dl tejszínhab
Forgatáshoz:
- kristálycukor
- kevés fahéj
Sütéshez:
- étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Créme brûlée fánkok recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek cukor
- csipet só
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 4 ek cukor
Máz:
- 300 g cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1,3 dkg élesztő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1,5 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- kb 1 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek rum
- csipet só
- 3 dkg puha vaj
Vaníliás krém:
- 1 cs főzés nélküli vaníliás krémpor
- 2 dl hideg tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Teljes kiőrlésű, töltött berlini fánk recept
Hozzávalók:
Töltelék:
- 100 g mascarpone
- 100 g cukromentes mogyorókrém
- lekvár, ha nem szeretnénk mogyorókrémeset
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Bomboloni – Álom puha olasz fánk recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dl langyos tej
- 25 g friss élesztő
- 10 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 g puha vaj
- vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
- csipet só
Krém:
- 5 dl tej
- 3 evőkanál finomliszt
- vaníliás cukor vagy vaníliaaroma ízlés szerint
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg cukor
- 20 g puha vaj
Sütés:
- bőséges olaj vagy más zsiradék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Nutellával töltött fánk recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2 tk porélesztő
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 ek cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 dl langyos tej
- nutella
- olaj a sütéshez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Túrós-lekváros töltött fánk recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 2 dkg friss élesztő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
Töltelékhez:
- 15 dkg túró
- 1 tasak vaníliás cukor
- 0,5 (kezeletlen) citrom héja
- Pár kk meggylekvár
Továbbá:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje az összeragasztáshoz
- Kb. 5 dl olaj a sütéshez
- 1 ek porcukor a szóráshoz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Krémes, habos töltött fánk recept
Hozzávalók:
- 40 dkg búza finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 180 ml langyos tej
- csipet só
- 4 dkg cukor
- 6 dkg puha vaj
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Vaníliakrém:
- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg vaj
- 2,5 csomag vaníliás pudingpor
- 3-5 ek cukor
Továbbá:
- 4 dl habtejszín
- 2 evőkanál (eper)dzsem
- olaj a sütéshez
- porcukor a tálaláshoz