Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 mennyei töltött fánk, amit imádni fogsz

Dátum: 2025-01-21 / Írta: Budai István / Látták: /

A töltött fánkok a farsang megkoronázott édességei, amelyek minden alkalomra tökéletesek. Ez az összeállítás 8 isteni receptet kínál, amelyek között találsz klasszikus és modern változatokat is. Legyen szó vaníliakrémmel, Nutellával vagy túrós-lekváros töltelékkel készített fánkról, ezek az édességek garantáltan elcsábítanak mindenkit!




  • A farsangi időszak elmaradhatatlan desszertje a fánk, amely számtalan formában és ízvilágban készülhet. Különleges helyet foglalnak el közöttük a töltött fánkok, amelyek egyetlen falatban rejtenek magukban minden édes örömet. A puha, levegős tészta és a gazdag, krémes töltelék kombinációja ellenállhatatlan párosítás, amit nem lehet megunni.

    Ebben a válogatásban 8 különleges töltött fánk receptjét hoztuk el, hogy feldobjuk a farsangi sütögetéseket. Az olasz bomboloni a tökéletes kezdés: lágy, álomszerűen puha tészta és gazdag töltelék teszi igazán különlegessé. Ha valami igazán kifinomult édességre vágyunk, a crème brûlée fánkok egészen új szintre emelik a hagyományos fánkot, hiszen roppanós karamellréteggel koronázzák meg a vaníliás tölteléket.

    A klasszikus ízek kedvelői számára a vaníliakrémmel töltött fánk egy igazi időtlen választás, amelyet bármilyen alkalomra elkészíthetünk. Az egészségtudatosabbak sem maradnak ki az élvezetből: a teljes kiőrlésű töltött berlini fánk egyszerre finom és tápláló, így tökéletes kompromisszumot kínál.

    A bomboloni álompuha változata is itt van, amely az olasz konyha legjavát hozza el az asztalra. Ha valami különlegesen édeset keresel, a Nutellával töltött fánk garantáltan elnyeri a tetszésedet, hiszen a mogyorókrém és a puha tészta találkozása mindenkit levesz a lábáról.

    A túrós-lekváros töltött fánk egy hagyományos, mégis egyedi recept, amely tökéletesen ötvözi a savanykás és édes ízeket. A krémes-habos töltött fánk pedig valódi ünnepi édesség, amelyet különleges alkalmakra is bátran elkészíthetünk.

    Ezek a receptek nemcsak a farsangi asztal díszei lehetnek, hanem bármikor elkészíthetjük őket, amikor valami édes kényeztetésre vágyunk. Válaszd ki a kedvencedet, és élvezd a fánkok világának legínycsiklandóbb oldalát!

    1. Bomboloni (olasz fánk) recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 55 dkg finomliszt
    • 8 dkg cukor
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 7 dkg puha vaj
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 g vaníliás cukor

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 40 g vaníliás pudingpor
    • 5 evőkanál cukor
    • 10 g vaníliás cukor
    • 1 dl tejszínhab

    Forgatáshoz:

    • kristálycukor
    • kevés fahéj

    Sütéshez:

    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Créme brûlée fánkok recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 5 dkg margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek cukor
    • csipet só

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
    • 4 ek cukor

    Máz:

    • 300 g cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Vaníliakrémmel töltött fánk recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 1,3 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1,5 ek porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • kb 1 dl tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek rum
    • csipet só
    • 3 dkg puha vaj

    Vaníliás krém:

    • 1 cs főzés nélküli vaníliás krémpor
    • 2 dl hideg tej

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Teljes kiőrlésű, töltött berlini fánk recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 150 g finomliszt
    • 350 g teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 30 g friss élesztő
    • 170 ml tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 40 g cukornak megfelelő édesítő
    • 60 g puha vaj
    • negyed kezeletlen citrom héja
    • csipet só
    • 45 ml rum
    • olaj a sütéshez

    Töltelék:

    • 100 g mascarpone
    • 100 g cukromentes mogyorókrém
    • lekvár, ha nem szeretnénk mogyorókrémeset

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Bomboloni – Álom puha olasz fánk recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dl langyos tej
    • 25 g friss élesztő
    • 10 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 g puha vaj
    • vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
    • csipet só

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 3 evőkanál finomliszt
    • vaníliás cukor vagy vaníliaaroma ízlés szerint
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg cukor
    • 20 g puha vaj

    Sütés:

    • bőséges olaj vagy más zsiradék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Nutellával töltött fánk recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 2 tk porélesztő
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 ek cukor
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 2 dl langyos tej
    • nutella
    • olaj a sütéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Túrós-lekváros töltött fánk recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 nagy csipet só
    • 2 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 dl tej
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg margarin

    Töltelékhez:

    • 15 dkg túró
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 0,5 (kezeletlen) citrom héja
    • Pár kk meggylekvár

    Továbbá:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje az összeragasztáshoz
    • Kb. 5 dl olaj a sütéshez
    • 1 ek porcukor a szóráshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Krémes, habos töltött fánk recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg búza finomliszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 180 ml langyos tej
    • csipet só
    • 4 dkg cukor
    • 6 dkg puha vaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Vaníliakrém:

    • 5 dl tej
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg vaj
    • 2,5 csomag vaníliás pudingpor
    • 3-5 ek cukor

    Továbbá:

    • 4 dl habtejszín
    • 2 evőkanál (eper)dzsem
    • olaj a sütéshez
    • porcukor a tálaláshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá