Az ünnepek alatt a konyha illatai és a sütemények illata teszi igazán meghitté az otthonokat. Az apró, falatnyi édességek nemcsak a desszertasztalra, hanem ajándéknak is tökéletesek. A bécsi keksz hagyományos ízei mellett a fekete-erdő keksz és a pisztáciás-fehér csokis keksz egy kis különlegességet csempész a karácsonyi kínálatba.
A sütés nélküli raffaello golyó vagy a bounty csoki pedig gyors és könnyű megoldás, ha az idő szorít. A narancsos-mákos golyók és a málnás-mentás kosárkák az ünnep elegáns oldalát mutatják meg. Ezekkel az édességekkel nemcsak a vendégek, hanem a család minden tagja is elégedett lesz – a mosolyok pedig garantáltak!
1. Bécsi keksz recept
Hozzávalók:
- 25 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg sótlan, puha vaj
- 20 dkg porcukor
- néhány csepp vanília kivonat
- 2 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- annyi tej, hogy habzsából formázható legyen a massza (kb 50-70 ml)
Töltelék:
- nem darabos meggy, ribizli vagy málna lekvár (a lényeg, hogy savanykás legyen)
- 10,5 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 2,5 dkg porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Lajcsi keksz recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál méz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 2 kiskanál szódabikarbóna
Vaníliás krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg puha vaj
Puncsos krém:
- 1 cs puncsos pudingpor
- 4 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg puha vaj
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek olaj
- 2-3 ek kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Fekete-erdő keksz recept
Hozzávalók:
- 34 dkg finomliszt
- 1 púpos ek kakaópor
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 1 dl tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
- meggy lekvár (nem darabos, ha mégis olyanunk van, akkor botmixerezzük simára)
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- étcsoki reszelék vagy lapok
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Kókuszos-mogyorókrémes tekercs recept
Hozzávalók:
- 35 dkg darált keksz
- 5 dkg porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 üvegcse rumaroma
- kb 2-2,5 dl tej
Kókuszos krém:
- 20 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Továbbá:
- 2-3 ek mogyorókrém
Tetejére:
- 3 dkg étcsokoládé
- 3 dkg tejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Fenomencsi recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1-2 evőkanál tejföl
Diókrém:
- 10 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 ek víz
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg darált dió
- 3 ek rum
Karamell:
- 10 dkg tejkaramella
- 1 ek vaj
Tetejére:
- olvasztott csoki
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Raffaello golyók recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Bounty csoki recept
Hozzávalók:
- 300 g kókuszreszelék
- 200 g sűrített tej
- 300 g ét vagy tejcsoki
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Mákos-fehér csokis keksz recept
Hozzávalók:
- 130 g vaj (puha)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 narancs lereszelt héja (vagy lehet citrom is)
- csipet só
- 200 g finomliszt
- 125 g darált mák
Töltelék:
- savanykás lekvár (nálunk málna)
Továbbá:
- 100 g fehér csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Narancsos-mákos golyók recept
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 100 g darált mák
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál búzadara
- 250 ml tej
- 75 g margarin
- 150 g darált keksz
- 1 narancs héja
A forgatáshoz
- 120 g fehér csokoládé
- 1 evőkanál olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Málnás, mentás, fehércsokis kosárkák recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg holland kakaópor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- reszelt citromhéj
Töltelékhez:
- 60 dkg fehér csokoládé
- 2 dl habtejszín
- 2 szál menta
Díszítés:
- málna szemek
- menta levelek
- cukor
- zselatin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Boszorkánypogácsa recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Pisztáciás-fehér csokis keksz recept
Hozzávalók:
- 140 g vaj
- 90 g porcukor
- 15 g vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g pisztácia
- 225 g kukoricaliszt
- 6 g sütőpor
- 75 g finomliszt
Bevonat:
- 350 g fehér csokoládé
- pisztácia