Főételnek két izgalmas opció közül választhatunk. A rakott zöldbab könnyű, mégis laktató egytálétel, amely a zöldbab frissességét és a szaftos, ízletes rétegeket ötvözi. Ez az étel egyszerű alapanyagokból készül, mégis minden falatban kellemes harmóniát kínál. Ha valami fűszeresebb és ropogósabb ételre vágyunk, a csirkés tócsni kitűnő választás lehet.
Desszertként egy szezonális szilvás kevert süti kerül az asztalra, amely egyszerűen elkészíthető, mégis telitalálat az édesszájúak számára. A szilva fanyar édessége és a puha tészta tökéletesen kiegészítik egymást, így egy könnyed, de ízletes lezárása lesz a menünek. A kevert sütik gyorsan elkészülnek, és mindig jól esnek, különösen egy kiadós ebéd után.
1. Sajtkrémleves recept
Hozzávalók:
- 20 dkg sajt (fele lehet füstölt is)
- 1 púpos evőkanál finomliszt
- 5 dl tej
- 5 dl víz
- 2 zöldségleveskocka
- só, bors
- 4 szelet bacon
- 2 szál újhagyma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Rakott zöldbab recept
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg darált hús
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint pirospaprika
- szükség szerint étolaj
- 15 dkg rizs
- 45 dkg tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (tejfölbe keverjük)
- 4 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek zsír
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Csirkés tócsni recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 6 közepes krumpli
- 10 dkg reszelt sajt
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 nagy ek tejföl vagy görög joghurt
- 3 púpos ek finomliszt
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld aprítva
- só, bors ízlés szerint
Továbbá:
- zsiradék a sütéshez
- tejföl és sajt a tálaláshoz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Szilvás kevert süti recept
Hozzávalók:
- 200 g kristálycukor
- 150 g puha vaj
- 5 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- csipet só
Tetejére:
- 600 g szilva
- 4 ek cukor
- 1 ek őrölt fahéj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Nem sikerült lekérni a weboldalt: